Bodrum'daki imar durumu işadamlarına anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumdaki imar durumu işadamlarına anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 17:47

Bodrum'daki imar durumu işadamlarına anlatıldı

Haberin Devamı

BODRUM Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği'nin (BESİAD) düzenlediği toplantıda işadamlarıyla biraraya gelen imardan sorumlu Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, ilçedeki imar durumu hakkında bilgi verdi.

BESİAD tarafından bir restoranda geleneksel perşembe toplantısı düzenlendi. 60 BESİAD üyesinin katıldığı toplantıya konuşmacı olarak katılan imardan sorumlu Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum'daki yeni imar planları ile ilgili bilgiler verdi. Yalıkavak, Turgutreis, Yalı ve Mumcular mahallelerinde yeni pazar yeri projesinin devam ettiğini ve kadın sığınma evinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Taner Uslu, huzurevinin temellerinin de kısa sürede atılacağını söyledi. Bodrum'da bu dönemde 66 park ve bahçe çalışmasının yapıldığına dikkat çeken Uslu, Bodrum merkezde 20 bin metrekarelik bir park için proje çalışması yapıldığını ve çalışmalar tamamlandığında bilgi verileceğini söyledi. Uslu şöyle konuştu:

"Bodrum'da belde belediyeleri kapandıktan sonra 56 normal planı güncelledik, şu anda çalışmalarımızın çoğu bitti. Geçen ay komisyona havale edilen, Turgutreis, Ortakent, Bitez, Torba Küçük Sanayi Sitesi'nin revizyonu var. Bu planlar bu ay komisyonda görüşülecek. Anıtlar Kurulu, Tabiat Varlıkları, Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ike birlikte çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda Bodrum'un geleceği ve burada yaşayan insanların haklarına sahip çıkabilmek adına mücadelelerimiz sürüyor. Toplum olarak, halk olarak karşısında olduğumuz talepler geliyor ama onların da karşısında duruyoruz. Tüm yarımada genelinde planların güncellemesi devam ediyor. Bodrum'daki geçmişten gelen plan notlarımız vardı, yeni imara açılan alanlar yok. İmar emsal değerleri yükseltilen alanlarımız yok. Daha önceki plan çalışmalarında dereler yol olarak kullanılabiliyordu ama bu karar değiştirildi. Yeni yollar oluşturduk o sorunumuzu da çözüyoruz. Yolu olmayan parseller kalmadı. Tabii ki sizler de onaylandıktan sonra askıya çıkınca göreceksiniz, eksiğimiz hatamız olduysa o itiraz sürecinde bunları değerlendireceğiz."

Taner Uslu açıklamalarının sonrasında işadamlarının sorularını yanıtladı. Soru ve cevap bölümünün ardından toplantı sona erdi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!