Bodrum'da polis şiddete karşı bilgilendirme kitapçığı dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda polis şiddete karşı bilgilendirme kitapçığı dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 17:13

Bodrum'da polis şiddete karşı bilgilendirme kitapçığı dağıttı

Haberin Devamı

Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde bir etkinlik düzenledi. Kentteki kadınlara, haklarının anlatıldığı el kitapçığı ile kırmızı karanfil dağıtıldı.
Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli çoğunluğu kadın olan polis memurları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde bir etkinlik düzenledi. Polis memurları İskele ve Belediye meydanları ile Neyzen Tevfik Caddesi'nde karşılaştıkları kadınlara, 'Erkek şiddetini önlemede 6284 sayılı kanun' ile ilgili bilgilendirme yaptı. Başpolis Ahmet Uçar yönetiminde gerçekleştirilen etkinliğe 10 kadın polis katıldı. Yoldan geçen ve kafelerde oturan kadınlara ve gençlere kitapçıklar dağıtıldı. Ayrıca polis memurları, kadınlara kırmızı karanfil verdi.
El kitapçıklarından isteyen Serhat Çağlayan, "Yaşadığımız modern çağda kesinlikle böyle bir şey olmaması lazım. Yolu ise eğitimden geçiyor. Eğitim düzeyimizi ne kadar arttırırsak o kadar da hem kadına hem erkeğe hem de hayvanlara yaklaşımımız çok farklı olur. Cem Yılmaz'ın da dediği gibi eğitim şart" dedi.
Başpolis Ahmet Uçar ise, "İnsanları bilinçlendirebilmek amacıyla, emniyet olarak etkinlik düzenledik. 6284 sayılı kanunu tanıtalım, insanları bilinçlendirelim, bilgilendirelim istedik. Genelde insanlar, çevremizde bu tarz şiddete uğrayan insanlar var diyor. Öyle durumlarda ne yapacağını bilemiyorlar. Bu kitapçık, kanunla ilgili bilgiler veriyor, nereye başvurabileceklerini öğreniyorlar" dedi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!