Bodrum Mandalina Şenliği başladı

Güncelleme Tarihi:

Bodrum Mandalina Şenliği başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2017 16:46

Bodrum Mandalina Şenliği başladı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde 3 gün sürecek olan Bodrum Mandalina Şenliği, Slow Food Yaveş Gari Bodrum ekibinin oluşturduğu reçel atölyesi ile başladı.

Bodrum Ziraaat Odası tarafından Bodrum Belediyesi'nin destekleri ile düzenlenen Bodrum Mandalina Şenliği'nde reçel atölyesi gerçekleştirildi. 3 gün sürecek olan şenliğin ilk gününde Slow Food Yaveş Gari Bodrum ekibi, Bodrum mandalinasının katma değerini arttırmak için çocuklara yönelik bir atölye kurdu. Bodrum Sağlık Vakfı, Yahşi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ve Kerem Aydınlar Ortaokulu'ndan yaklaşık 30 öğrenci, önce bahçeden mandalina topladı, daha sonra da topladıkları mandalinaların çekirdeklerini çıkartarak reçel yapımına hazır hale getirdi. Çocukların oldukça keyif aldığı atölye çalışması sonrasında mandalinalar ve reçeller, kendilerine hediye edildi.

Bodrum Mandalina Şenliği kapsamında çocuklara mandalina reçeli yapımı eğitimi verdiklerini belirten Slow Food Yaveş Gari Bodrum gönüllüsü Canan Akbaşoğlu, "Yaklaşık 30 çocuk ile güzel bir atölye çalışması gerçekleştirdik. Coğrafi işaretli olan Bodrum mandalinasının sürdürülebilirliğinin ve katma değerinin arttırılması adına bu atölye çalışmasını yaptık. Çocuklar kendi elleri ile mandalina topladılar, çekirdeklerini çıkarttılar ve reçel yapımına hazır hale getirdiler. Aralarında ilk kez mandalina bahçesine giren çocuklar vardı, çok keyif alarak yaptılar. Bodrum için önemli bir değer olan Bodrum mandalinasının nasıl değerlendirilebileceğini çocuklara anlattık. Gelecek nesillerde de Bodrum mandalinasının sürdürülebilirliğini sağlamak için bu atölyemizde çocuklara yöneldik" dedi.

BODRUM MANDALİNASININ GELECEĞİ MASAYA YATIRILDI

Şenlik kapsamında Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde de Bodrum Ziraat Odası ve Muğla Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından Bodrum Mandalina Bahçelerinin Sürdürülebilirliği Çalıştayı düzenlendi. Küresel iklim değişikliği ve mandalina bahçelerine etkileri, İyi tarım uygulamaları, Mandalina bahçelerinde organik tarım uygulamalarının sürdürülebilirliği, Mandalinalı ürünlerin değerlendirilmesi, Mandalina bazlı ürünlerin üretiminde gıda güvenliği ve kalite standartları ve tarımda suyun etkili kullanımı ve Yağmur hasadı konularının anlatıldığı çalıştayda Bodrum mandalinasının geçmişi ve geleceği masaya yatırıldı.

Bodrum Mandalina Şenliği, yarın gerçekleştirilecek olan kortej yürüyüşünün ardından kasalara yüklenen mandalinaların tekneye yüklenmesi ile devam edecek. Daha sonra Karya Çiçekleri folklor gösterisi, sınır tanımayan aşçılar gösterisi, Muğla Büyükşehir Bandosu mini konseri, bahçe atölyeleri, en iyi mandalina bahçesi ziyareti ve Selcan Gökçen Şahin Türk Halk Müziği Konseri ile devam edecek.

Pazar günü ise, Minik Kızlar-Minik Erkekler Koşusu ve ödül töreni, okullararası Resim-Kompozisyon-Şiir yarışması ödül töreni, yerel sanatçılar ve Büyükşehir Belediye Orkestrası Konseri ile devam edecek. Aynı zamanda Herodot Kültür Merkezi'nde ise 'Bodrum Mandalinası Bahçelerinde Agro-Turizm Paneli' yapılacak.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!