Blair'den sinemaya destek

Güncelleme Tarihi:

Blairden sinemaya destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

İngiltere'de Başbakan Tony Blair liderliğindeki İşçi Partisi Hükümeti, yerli sinema sanayiini geliştirmek ve dünya çapında güçlenmesini sağlamak amacıyla vergi teşvikleri de dahil bazı destekler verecek.

İngiliz hükümetinin sinema sanayiinden sorumlu görevlisi Tom Clarke'ın, sinema ve tiyatro oyuncuları, yapımcılar ve film dağıtımcılarına Edinburgh Film Festivali'nde yaptığı açıklamaya göre, Four Weddings and a Funeral (Dört Nikah, Bir Cenaze) filmiyle dünya çapında adını duyuran İngiliz sinema sanayiinin çok sayıda kaliteli ve iyi gişe hasılatı getiren filmler üretmesi sağlanacak.

Teşvikler ve destekler kapsamında, İngiliz sinema sanayii şirketleri, bütçesi 15 milyon sterline (23.8 milyon dolar) kadar filmlerin masraflarının tamanını vergiden düşebilecek. İngiltere'nin üç büyük film konsorsiyumuna, gelecek altı yılda toplam 90 milyon dolar yardım kullandırılacak. İngiliz yapımı filmlerin sinemaların toplam gişe hasılatlarındaki payının yükseltilmesi için de, bu konuda bir politika geliştirme grubu kuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!