‘Bizim Bahçe Projesi’ İle Engellilere Ve Ailelerine Tatil İmkanı

Güncelleme Tarihi:

‘Bizim Bahçe Projesi’ İle Engellilere Ve Ailelerine Tatil İmkanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 15:22

NİLÜFER BELEDİYESİ, ALAADDİNBEY MAHALLESİ’NDE ENGELLİLERİN AİLELERİ İLE BİRLİKTE DOĞA İLE BAŞ BAŞA ÜCRETSİZ TATİL YAPABİLECEKLERİ ‘BİZİM BAHÇE’ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR.

Nilüfer Belediyesi, Alaaddinbey Mahallesi’nde engellilerin aileleri ile birlikte doğa ile baş başa ücretsiz tatil yapabilecekleri ‘Bizim Bahçe’ projesini hayata geçiriyor.
Nilüfer Belediyesi, Engelliler Haftası’nda çok özel bir projeyi hayata geçiriyor. Alaaddinbey Mahallesi’nde 4 bin 643 metrekarelik bir alanda yapılacak ‘Bizim Bahçe’ projesi ile bir çok turistik mekanda özel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken engellilere aileleri ile birlikte özel tasarlanmış tek katlı evlerde tatil yapma fırsatı sunuluyor. Gelecek yıl Engelliler Haftası’nda açılışı yapılması planlanan Bizim Bahçe projesi ile engelliler, engelsiz olarak tasarlanmış, güvenli evlerde aileleri ile birlikte tatil yapacak.
Projenin tanıtımını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptı. Bizim Bahçe Projesi ile engellilerin ve ailelerinin şehrin stresinden uzak, her mevsim gidebilecekleri, kendilerine tahsis edilmiş evlerde kısa süreli ücretsiz tatil yapabileceklerini kaydederek, “Bu projeyle engelli birey ve ailelerine, bir arada ya da bağımsız olarak vakit geçirme imkanı sunuyoruz. Bu projeden zihin, ortopedik, işitme, görme engellilerin yanı sıra süreğen hastalık grubu ile ruhsal ve duygusal engeli olanlar da yararlanacak. Engellilerle birlikte aileleri de Bizim Bahçe evlerinde tatil yapabilecek. Bizim Bahçe Evleri, fiziksel özellikleri ile tüm engel gruplarının kullanımına uygun 54 metrekarelik tek katlı 7 adet evden oluşacak. Evlerde bulunan mutfak dolapları ve tezgah yükseklikleri, banyo ve tuvaletler evrensel tasarım kuralları çerçevesinde ortopedik engellilerin kolaylıkla kullanımına uygun olarak yapılacak. Ücretsiz konaklama hizmetinin verileceği evlerin her birinin önünde 50 metrekare büyüklüğünde aile fertlerinin bir arada açık alanda vakit geçirmelerine imkan sağlayan bahçe de bulunacak. Açık alan üzerinde oyun grupları, spor aletleri, mini spor sahası ve yürüyüş yolu yapılacak. Bizim Bahçe’de refleksolojiye göre yorumlanmış ayak haritalarının yer alacağı sağlıklı yürüyüş alanı bulunacak” dedi.
Projenin sosyalleşmeyi de artıracağına dikkati çeken Başkan Bozbey, ‘Projenin yapılacağı alanda kısa süreli konaklama hizmetinden yararlananların bir arada vakit geçirmelerine imkan sağlayan 170 metrekare alana sahip bir sosyal tesis bulunacak. Tüm engel gruplarının yanı sıra ortopedik engelli bireyler ve yatalak durumdaki hastaların da kullanımına ve bakımına müsait olacak evlerde aileler, engelli bireyin bakımını kolaylıkla gerçekleştirebilecek. 2016 yılında Engelliler Haftası’nda açılışını planladığımız Bizim Bahçe evlerinden 1 yıllık dönem içerisinde bin 456 engelli birey ve yakını yararlanabilecek. Toprağa zarar vermeyecek şekilde inşa edilecek evlerde kullanılan sıcak su ve ısıtma doğalgaz ile karşılanacak böylece tarım arazisine zarar vermeyecek” diye kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!