'Bizans'ın hanımları Fatih'i karşıladığında...'

Güncelleme Tarihi:

Bizansın hanımları Fatihi karşıladığında...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2012 11:57

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde “Türkiye İnovasyon Haftası”nın açılış programında yaptığı konuşmada Muhteşem Yüzyıl dizisine gönderme yaparak, ''Bizans’ın hanımları Fatih Sultan Mehmet’i karşılarken başımızda kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederiz demişlerdir'' dedi.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Gençlerimizin özgüvene sahip olması gerekiyor. Allah yar yardımcılarımız olsun. İlk onda Türkiye'yi bu dünya görecek. Başımız öne eğik bir millet değil, muzaffer bir millet olmak durumundayız. Tarihin Haremden ibaret olduğunu iddia ediyor. Kasıtlı olanlar bize tarihi farklı göstermeye çalışsa da kendi tarihimizi böyle göremeyiz ve görmeyeceğiz. Fetih birilerinin kafasını koparmak, sömürmek değildir. Fetih kılıcın değil kalemin egemenliğine inanmaktadır. Bizans’ın hanımları Fatih Sultan Mehmet’i karşılarken başımızda kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederiz demişlerdir. Bizim tarihimiz konuşulurken sadece savaşlardan, haremlerden ibaret gibi gösteriliyor.

BİZİ ANLAMAK DURUMUNDAYIZ 

Haberin Devamı

Gençlik tarihimizi doğru tanırsa işte o zaman bu gençliği kimse tutamaz. “Ne iş olsa yaparım değil” “Ben bundan çok daha iyisini yaparım” diyerek o inançla yürüyeceğiz. Bizi anlamak durumundayız. Bu sürecin yol aldığına yürekten inanıyorum. İtibar gören bir Türkiye var bunu öyle bilin. Güncel bir ekonomik gelişme aktarmak istiyorum. IMF’ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Krizi aşmak için yine IMF’den borç alın dediler 

IMF BİZE AKIL VERDİ 

Biz ne dedik “Bu kriz bizi teğet geçecek” dedim. Bütün köşe yazarları bizi yazdı eleştirdi. IMF bize akıl vermeye kalktı.
Krizin Türkiye üzerindeki etkisi çok az oldu.

ALAN EL DEĞİL VEREN EL DURUMUNDAYIZ 

Ülkemiz alan el değil veren el durumuna geldi. Geleceğe çok daha büyük imzalara atacağız. Bu millet eğer isterse azmederse tekeden bile süt çıkartır

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!