Bıyıkoğlu: Hükümet Kota’yı versin Polatlı’yı Konya gibi yapalım

Güncelleme Tarihi:

Bıyıkoğlu: Hükümet Kota’yı versin Polatlı’yı Konya gibi yapalım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2018 14:57

Bıyıkoğlu: Hükümet Kota’yı versin Polatlı’yı Konya gibi yapalım

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI, (Ankara) (DHA)- ANKARA Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, Konya ve Çumra Şeker Fabrikalarına düzenlediği gezinin ardından yaptığı açıklamada, “Hükümet Ankara Şeker Fabrikası’nın kotasını bize versin, Polatlı’ya kuracağımız şeker fabrikası ile çiftçiyi şahlandıralım” dedi.
Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, ilçedeki meslek odası başkanları, bankacılar ve sektör temsilcileri ile birlikte Konya ve Çumra Şeker Fabrikaları ile iştirakleri olan fabrikaları gezdi.
Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Başkanı Recep Konuk’un yönetimindeki Konya ve Çumra Şeker Fabrikaları’nın başarılarını yerinde inceleme fırsatı bulduklarını söyleyen Muhittin Bıyıkoğlu, “Konya Şeker Fabrikası Ankara ve Polatlı için önemli bir model olabilir” dedi. 
Aynı zamanda bu fabrikaların iştirakleri olan tarımsal ekipman üretim fabrikalarını da gezen heyet buralarda yetkililerden bilgiler aldı. 
Başkentte yılda yaklaşık 600 bin ton şeker pancarı üretildiğini, bunun 350 bin tonunun Polatlı’da üretildiğini söyleyen Bıyıkoğlu, “Ankara Şeker Fabrikası’nın şu anda bulunduğu arazide gözümüz yok. Bize sadece kota verilsin yeter. Pankobirlik başta olmak üzere çiftçilerimizin de ortaklığıyla yeni bir şeker fabrikası kurabiliriz. Konya’da bu konuda elde edilen başarıları yerinde inceledik. Orada hem çiftçimiz üretimlerini kısıtlama olmadan yapıyor, hem de ürünleri değerinde piyasaya sunabiliyor. Konya bizim için önemli bir model oldu” dedi. 
Pancar Kooperatifi Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, Konya Şeker Fabrikası’nın iştirakleri ile birlikte Türkiye’nin önemli büyük sanayi kuruluşları arasına girdiğini sözlerine ekledi.
BİZE KOTAYI VERSİNLER YETER
Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu ve Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu da Ankara Şeker Fabrikası kotasının verilmesi halinde Polatlı’ya yeni ve modern bir fabrika kurabileceklerini söyledi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!