Bitlis’te sanat protokolü imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te sanat protokolü imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 18:21

Bitlis’te sanat protokolü imzalandı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’te Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilerek, Bitlis Belediyesine devredilen Kültür Merkezi’nin ‘Sanat Merkezine’ dönüştürülmesi için ortak bir protokol imzalandı.

Valiliik makamında Bitlis Valisi Ahmet Çınar başkanlığında Vali Yardımcısı Kamil Güzel, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şahin Koçi ve Bitlis Eğitim Tanıtma Vakfı (BETAV) Şube Başkanı Muzaffer Ahlat’ın katıldığı toplantıda imzalar atıldı. Bitlis Valisi Çınar gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ tarafından yapılan kültür merkezinin ‘Sanat Merkezine’ dönüştürüleceğini ve burada sanatçıların yetiştirilerek ilin sanatına katkı sunacaklarını belirterek şöyle konuştu: 

"TOKİ bölgesi 4. Etap dediğimiz mevkide üniversitemizin hemen yanı başında şehrin gelişme bölgesinde yer alan, yeni hiç kullanılmamış hali hazırda 400 kişilik konferans salonu, sahnesi, konser salonu, tiyatro sahnesi olabilecek mekanı olan bir kültür merkezimiz var. Burada İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Kültür Müdürlüğümüz bu şehrin her zaman tanıtımında, eğitiminde katkılar sağlayan Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV) ve Bitlis Belediyesi müşterek bir protokole imza atacağız. Oradaki Kültür Merkezini Bitlis Sanat Merkezi haline çeviriyoruz.  Güzel sanatların her alanında orada eğitimler verilecek. İlgi duyan bütün insanlarımızı orada buluşturacağız. Herkes bir koordine halinde iş birliği halinde üstüne düşeni de yapacak. Orada gençlerimize, öğrencilerimize eğitim vereceğiz. Bu şehrin kültür sanat hayatında bir canlılık meydana gelecek ve hazır salonu da olduğu için hem orada eğitim almış belli bir seviyeye, kıvama gelmiş arkadaşların sanatlarını icra edebilecekleri bir alan oluşuyor. Hem de bu şehirde olamayan dışlarda var olan buraya gelişecek olana sanatçıların sanat icraları için uygun bir mekan haline getirilecek."

Açıklamanın ardından hazırlana protokolü katılanlar imzaladı. Proje önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!