Bitlis'te 20 engelli tiyatro eğitimi alıyor

Güncelleme Tarihi:

Bitliste 20 engelli tiyatro eğitimi alıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 12:36

Bitlis'te 20 engelli tiyatro eğitimi alıyor

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Valiliği Proje Koordinasyon ve Eğitim Merkezi (BİPEM) tarafından hazırlanan proje kapsamında, 20 engelliye tiyatro eğitimi veriliyor. Engeliller, "Hayat var, Engel Yok" adlı tiyatro oyunu için de hazırlık yapıyor.  

Tatvan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne gelen engelliler, hem keyifli zaman geçiriyor, hem de tiyatro oyununa hazırlanıyorlar. Proje ile ilgili bilgi veren Bitlis Valisi Ahmet Çınar, toplumda herkesin engelliler ile ilgili sorumlulukları olduğunu söyledi. Vali Çınar, "Kendimizi onların yerine koyarak empati yapmamız gerekiyor. Onların bir takım engelliliklerinden kaynaklı ihtiyaçlarına, haklarına saygı göstermemiz gerekiyor. Dolayısıyla bu konuda herkesin duyarlı olması insani görevdir. "dedi. 

Vali Çınar, bir tiyatro hazırlığı içinde olduklarını da belirterek, "Burada engellilerin sahneleyeceği oyunla, şunu göreceğiz. Diğer engelli olmayanları sahnelediği oyun kadar kaliteli ve seyredilebilir olacak. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bu tür etkinlik muhtemelen dünyanın veya Türkiye’nin değişik yerlerinde mutlaka vardır. Ama bölgemizde, ilimizde ilk olacak. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Biz de heyecanla ortaya çıkacak oyunu bekliyoruz. Projede başta gönüllüler olmak üzere, proje çalışanlarımıza Bitlis valisi olarak teşekkür ediyorum."dedi. 

BİPEM Müdürü Necati Kaya ise amaçlarının Bitlis ve ilçelerinde ikamet eden 20 engelli gencin topluma kazandırılması ve farkındalık oluşturulması olduğunu ifade etti. Kaya, "Risk grubundaki, suça sürüklenen çocuklar ve gençler konusunda farkındalık yaratarak suça eğilimlerinin azaltılması ve ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunacak. Aynı zamanda engellilerin toplumsal bütünleşmesine ve aile problemlerinin azaltılmasına kendilerini gerçekleştirmelerine katkı sağlayacak. Projenin ulaştığı verileri kullanarak örnek olmasını sağlayacağız. Proje kapsamında gönüllülerimizi de işin içine katarak, 20 engellimize tiyatro eğitimleri vermeye başladık. Önümüzdeki günlerde bir oyun ortaya çıkaracaklar"diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!