Bitlis'te 150 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikası açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bitliste 150 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 14:57

Bitlis'te 150 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikası açıldı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS'te bir girişimci tarafından,  150 kişinin istihdam edileceği tekstil atölyesi  açıldı. Tekstil fabrkası'nın açılışına katılan Vali İsmail Ustaoğlu, girişimcilerin bölgeye  yapmış oldukları her türlü yatırımın kutsal ve kahramanca olduğunu söyledi.

Bitlis’te eski Tekel fabrikası'nın özelleştirilmesi'nin ardından atıl vaziyette bulunan  binalar,  Bitlis Valiliği'nin talimatlarıyla  özel girişimcilere tahsis edildi. Bunun üzerine  Bitlis'li  girişimci Bülent Uğurlu, atıl durumda olan binaları onarılıp, kısa sürede hizmete hazır hale getirildi  ve  150 kişinin istihdam edileceği Tekstil fabrikası'na dönüştürüldü. Fabrika'nın açılışına; Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, bazı kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KAHRAMANCA BİR YATIRIM
Açılışta gazetecilere açıklamalarda bulunan  Vali Ustaoğlu, kendi memleketlerine tekstil fabrikası açan girişimcilerin bu yatırımları'nın kutsal ve kahramanca olduğunu söyledi.

Ustaoğlu şöyle konuştu: “Gurur duyuyoruz. Çünkü  bu fabrikayı açanlar, bu bölgemizin çocuklarıdır. Kendi doğdukları topraklarda şu anda 150 işçi'nin istihdam edileceği bir Tekstil atölyesi açtılar. Bu anlamda ilimizin ekonomisine çok önemli katkılar sağladılar. Bitlis, ülkemizde işsizlik oranının en yüksek olduğu illerin başında geliyor. Bu anlamda Bitlis’in yeni iş imkanlarına ve istihdam alanlarına çok fazla olduğu bir süreci geçiriyoruz. Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğinde, Valiliğimizin Koordinesinde ve Sanayi  Ticaret Odamızla birlikte özellikle girişimcilerimizi davet ettik. Atıl durumda olan kapalı alan, tesis ve eski yerlerimiz varsa buraların onarımları yapılarak yeni istihdam alanları olması adına bir takım çalışmalar yaptık. Burada 150 kişi'nin çalıştığı ve tabiri caizse yeni bacaların tüttüğü, evlerimizin bereketlendiği bir ortamı bugün gördük. İlimizin çok fazla ihtiyaç duyduğu bu istihdam seferberliğinde, burada yaşayan insanların kendi memleketlerine  yatırım yapmalarını  çok önemsiyoruz ve bunların her birini de birer kahraman olarak görüyoruz. Bitlis ilimize yapılan her yatırımın arkasındayız"  
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!