Bitlis’te 12 bin kilometre karlı yol ulaşıma açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te 12 bin kilometre karlı yol ulaşıma açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 12:35

Bitlis’te 12 bin kilometre karlı yol ulaşıma açıldı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA) - BİTLİS’te kardan dolayı kapanan köy yolları İl Özel İdaresine ait karla mücadele ekipler tarafından yapılan aralıksız çalışmalarla ulaşıma açılıyor. Yetkililer, Bitlis’te 350 köy ve 293 mezrada kış boyunca yaklaşık 12 bin kilometrelik yolda karla mücadele çalışması yapıldığını söyledi. 
İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü Bitlis’te, çığdan dolayı yolu kapalı olan köy yollarının açılması için de çalışma başlatıldı. Çalışmaları yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, Bitlis'in Türkiye'nin en fazla kar alan illerinden biri olduğunu belirterek, "Bu nedenle aşırı fırtına, kar yağışı ve buzlanmadan dolayı çalışma yürütürken sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Buna rağmen canla başla çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Bitlis merkez ve ilçelerimizde 13 köyümüzün yolu çığ nedeniyle ulaşıma kapalı. Gerekli tedbirleri alarak çalışmalara başladık" diye konuştu.
Kurtkan, Bitlis genelinde toplam 2 bin 341 kilometrelik yol ağı bulunduğunu, kış ayları boyunca bu köy yollarına birkaç kez girmek suretiyle yaklaşık 12 bin kilometrelik bir çalışma yaptıklarını söyledi. İl merkezi ve ilçelere bağlı 350 köy ve 293 mezra bulunduğu belirten Kurtkan, "Özel İdaresi olarak İl genelinde 2 bin 341 kilometre yol ağında hizmet veriyoruz. Bugüne kadar karla mücadele çalışmasında yaklaşık 12 bin kilometre yol açtık. Karla mücadele çalışması için farklı noktalarda 10 ayrı şantiyemiz bulunmaktadır. Bu şantiyelerde 10 ekip, 90 personel ve 70 iş makinesiyle karla mücadele çalışması yürütmekteyiz. Minimum 2 günde köy yollarını ulaşıma açık hale getirmekteyiz. Zaman gözetmeksizin 112 Sağlık ekiplerinden gelen çağrılara da anında cevap vererek, o köyümüzün yolunu açık hale getirmekteyiz" dedi.
Bitlis Valiliği tarafından oluşturulan kriz merkezinden gelen çağrılar neticesinde köy yollarını açarak acil hastaları aldıklarını da belirten Kurtkan, asılsız ihbarların önüne geçmek için de köy muhtarlarını, imamları ve öğretmenleri arayarak bilgi aldıklarını söyledi. Akçalı Mezrası yolunda karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Kurtkan, yer yer kar kalınlığı 6 metreyi bulduğunu ancak gece gündüz demeden zaman gözetmeksizin yol açma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!