Bitlis ve ilçeleri için 40 milyonluk ödenek

Güncelleme Tarihi:

Bitlis ve ilçeleri için 40 milyonluk ödenek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2018 12:54

Bitlis ve ilçeleri için 40 milyonluk ödenek

Haberin Devamı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ (Bitlis), (DHA)- AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2018’de Bitlis’e 40 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapılacağını açıkladı.

Demiröz, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Bitlis için  40 milyon TL'lik bir yatırım sözü aldıklarını söyledi. 7 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Bitlis'in bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Demiröz, "Bitlisimiz tarihi kimliği ve kültürel mirasının yanı sıra, eşsiz güzellikteki Van Gölü, Nemrut Kalderası ve krater gölü, dünyada örneği olmayan Selçuklu Mezarlığı ile görülmesi gereken tarihi, doğal güzelliklere sahip nadide bir şehirdir. Biz bir yandan ilimizi kalkındırıp hak ettiği yere taşımak için eğitim, sağlık, ulaştırma ve tarım alanlarında yatırımlar yaparken, diğer yandan kadim şehrimize yakışır, tarihi dokuyu ön plana çıkaracak çalışmalarımıza da hızla devam ediyoruz."dedi.

Demiröz, bu yıl yapılacak projeler kapsamında, Bitlis kent merkezinde bulunan Şerefiye Camii’nden başlayarak Feyzullah Ensari Türbesini de kapsayan Muştakbaba ve Zeydan mahallelerinde kentsel tasarım ve tarihi kent dokusunun sağlıklaştırılması projesiyle, tescilli evlerin restorasyonu, tescilsiz evlerin cephe iyileştirmesi uygulaması yapılacağını söyledi. Demiröz, Bitlis Kalesi’nin restorasyonuna devam edilmesi, kale surlarının aydınlatılması, kale girişine karşılama merkezi açılması, Selçuklu mimarisiyle yeni İl Halk Kütüphanesinin yapılması gibi bir çok çalışmanın da yapılacağını belirtti. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!