Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kadınlarla kahvaltı da bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kadınlarla kahvaltı da bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 14:09

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kadınlarla kahvaltı da bir araya geldi

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Valisi 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Bitlis Belediyesi tarafından organize edilen kahvaltıda kadınlarla bir araya geldi.



Bitlis Belediyesine ait sosyal tesislerde düzenlenen kahvaltı programına yaklaşık 100 kadın katıldı. Kahvaltı sonrasında kadınların sorunlarını dinleyen Vali Çınar, “Kadınlara hizmet etmek emin olunuz ki şereflerin en üst kısmında yer alır” dedi.



Vali Çınar kahvaltı sonrası yaptığı konuşmasında, kahvaltıya katılan kadınlara teşekkür ederek, "Söylenecek çok söz var. Hani ne söylesek sizin hakkınızı teslim etmiş olamayız. Ama şu bir gerçek ki siz her türlü ilgiye, her türlü güzelliğe layık insanlarısınız. Hani bu hakkı çok teslim edebilmiş değiliz açıkçası. Hem bu bütün dünyada böyle hem bölgemizde Bitlis’imizde de biraz böyle” dedi.



Vali Çınar, kadınların birçok alanda haksızlığa uğradığını, ancak bölgede miras konusunda ciddi bir haksızlığa uğradıklarını da dile getirdi. Vali Çınar, “Hani bölgemizde hoca efendilerimiz ve şeyh efendilerimiz çok ya. Ben onlarla konuşurken de söylüyorum. Arada diyorum ki, kadınların en büyük bölgede haklarının yenildiği alanlardan birisi miras konusudur. Kadınlarımıza miras vermiyoruz. Verenler vardır ama yaygın bir şekilde kadınlarımıza miras vermiyoruz. Hâlbuki Cenabı Allah verin diyor. Kuran-ı Kerimde bu en temel hak olmasına rağmen bunu biz vermiyoruz. Tabi devlet tarafı olarak yöneticiler olarak bizimde sorumluluklarımız var. Aynı zamanda topluma etki eden kanaat önderi sıfatında olan bu hocalarımızda sorumlulukları var. Dolayısıyla bu konuda mücadele etmeden biz islamı da hem iyi anlamış, hem iyi yaşamış, iyi anlatmış da olamayız.”



EVLİLİKTE İKİ TARAFIN DA RIZASI OLMALI

Vali Çınar, bölgede kız çocukları evlendirilirken, rızası alınmadan evlendirilenlerin olduğuna da dikkati çekerek, “Evlilikler de kadının rızası şart, erkeğinde tabi rızası şart. Nikâhın olabilmesi için onun kendi iradesi ile razı olması gerekiyor. Ve bir diğer husus evlenenlerin denk olması gerekir. Bu konuda da epey hak ihlallerinin olduğunu biliyoruz. Bu konuyu da baskıyla vurguyla kendilerine ifade ediyoruz. Bizde devlet yöneticileri olarak elimizden geleni bu konuda yapıyoruz. Bu temel ana iki konu bölgemizde ama şunun bilgisini biz hem devlet yöneticileri valilik tarafı olarak hem de Bitlis Belediyesi tarafı olarak elimizden gelen her şeyi yapma isteğindeyiz. Niyetimiz iyi. Çabalarımızda var inşallah neticesini de alacağız” şeklinde konuştu.



Programa katılan kadınlara karanfil verilirken, kadınlar da Bitlis valisi Ahmet Çınar’a kendi el emekleri ile yaptıkları bazı hediyeler verdiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!