Bitlis Belediyesi İle Hizmet-İş arasında 3 yıllık sözleşme

Güncelleme Tarihi:

Bitlis Belediyesi İle Hizmet-İş arasında 3 yıllık sözleşme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 16:32

Bitlis Belediyesi İle Hizmet-İş arasında 3 yıllık sözleşme

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)- BİTLİS Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında 3 yıllığına toplu sözleşme imzalandı.
Kanun Hükmünde Kararname ile Bitlis Belediye Başkanlığı'na atanan Bitlis Valisi Ahmet Çınar ile Hizmet-iş Muş Bölge Temsilcisi Yaşar Kalır’ın katıldığı imza töreni, Belediye Başkanlığı makamında  yapıldı. Biraraya gelen taraflar, yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonucu ortaya çıkan sözleşmeye imza attı. Vali Ahmet Çınar, "Memlekette kalacak olan bu paraya sözümüz yok. Biz de imza atacağız. Bir anlaşmaya varılmış, biz de bu anlaşmayı bozmayacağız. Herkese hayırlı olsun" dedi.
Hizmet-İş Sendikası Muş Bölge Temsilcisi Yaşar Kalır, 3 yıllığına imzaladıkları sözleşmede birinci yılda yüzde 10, ikinci yılda 11 ve üçüncü yılda yüzde 11 olmak şartıyla zam yapılacağını söyledi. Daha önce üniversite öğrencisi okutan üyelerine 206 lira öğrenci desteği verildiğini, ancak sonrasında bu yardımın 180 liraya çekildiğini de belirten Kalır, "Bu konuda sayın valimizin de desteklerini bekliyoruz. Bu bölgede çocuk okutmanın zorluklarını valimiz de biliyor. Ancak bu rakamın eski seviye olan 206 liraya çıkarılmasını talep ediyoruz. Sözleşmemizde taban fiyatımız bizim için önemlidir. Ayrıca sosyal haklar başta olmak üzere birçok konuda üyelerimize zam talebimiz oldu. Bunu da olumlu karşılayan belediye yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!