Bitkisel ürün kullananlara uyarı

Güncelleme Tarihi:

Bitkisel ürün kullananlara uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 13:57

Bitkisel ürün kullananlara uyarı

Haberin Devamı

MUĞLA Tabip Odası, TV kanalları, sosyal paylaşım ve internet sitelerinde sürekli olarak bitkisel ürünlerin satılması ve hastaların aktarlardan aldıkları otları ilaç olarak bilinçsizce kullanması üzerine panel düzenleyip farkındalık yarattı. Panele konuşmacı olarak katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Yarış, "Bizim tamamlayıcı tıbba ihtiyacımız yok. Bilmem ne çekirdeğini kaynatıp suyunu içersek şu hastalığa iyi gelecekmiş. Bunun bilimsel bir araştırması yok. Kimse birbirini kandırmasın" dedi.

Muğla Tabip Odası ve Menteşe Belediyesi işbirliğinde 'Tıbbın alternatifi yoktur' konulu panel düzenlendi. İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı CHP'li Bahattin Gümüş, Tabip Odası Başkanı Dr. Hakkı Turan, sağlık çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

"BİZİM TAMAMLAYICI TIBBA İHTİYACIMIZ YOK"

Panele konuşmacı olarak katılan KTÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Yarış, "Ülkemizin yapısı muhafazakarlığa doğru kayıyor. Ortaokul mezunu bir imam konuştuğu zaman toplumumuz ona inanıyor. Benim söylediklerimin ise bir anlamı kalmıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından alternatif tıbba doğru hızla bir çalışma var. Kendilerini 'Bin yıldır Çin'de uygulanıyor' diye savunuyorlar. Bana ne Çin'den. Orası 1 milyar nüfuslu bir ülke. İlaç alacak paraları yok. Bizim tamamlayıcı tıbba ihtiyacımız yok. Bilmem ne çekirdeğini kaynatıp suyunu içersek şu hastalığa iyi gelecekmiş. Bunun bilimsel bir araştırması yok. Kimse bir birini kandırmasın. Tıbbın alternatifi yoktur" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!