Bitkilerle ‘Yalova’ yazıldı

Güncelleme Tarihi:

Bitkilerle ‘Yalova’ yazıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 12:55

Bitkilerle ‘Yalova’ yazıldı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediyesi tarafından köprülü kavşak altı ve çevresinde yapılan peyzaj düzenlemeleri son aşamaya geldi. Köprü ayaklarına yapılan dikey bahçeler ile kent girişi yemyeşil bir görünüme bürünürken, Kocaeli ve Bursa’dan kente gelen misafirler için bitkilerle Yalova yazıldı.

Baharın gelmesiyle birlikte Yalova Belediyesi tarafından kent genelinde peyzaj çalışmalarına ağırlık verildi. Yalova’nın yeşiline yeşil katmak amacıyla köprülü kavşak altında ve çevresinde yapılan peyzaj düzenlemeleri de son aşamaya geldi. Çalışmaları yerinde inceleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Kocaeli ve Bursa’dan kentimize gelen misafirleri karşılayan yeşil bitkilerle yazılmış Yalova yazısı önünde objektiflere poz verdi. 

“Kentimizi anlattığım her platformda üzerine basa basa vurguladığım konulardan bir tanesi şehrimizin yüzde 59’unun ormana sahip olmasıdır” diyen Başkan Salman, “Bu özelliğimizi kentimize gelen misafirlerimize göstermek için kent girişi başta olmak üzere kent genelinde peyzaj çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Kent genelinde bulduğumuz her alanın betonlaşması yerine yeşillendirilmesine gayret ediyoruz. Yalova, yeşille mavinin iç içe olduğu cennet bir kent. Bizler de çalışmalarımızı kentimizin dokusunu bozmadan hatta bu dokuya katkı sağlayacak ilaveler yaparak sürdürüyoruz” dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!