Bir yılda sekizinci saldırı

Güncelleme Tarihi:

Bir yılda sekizinci saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 15:20

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Gelsenkirchen şubesi taşlı ve boyalı saldırıya hedef oldu. Şube başkanı Erol Yukarıbaş sabah 04.00 sularında meydana gelen saldırıda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce şube duvarlarına ve camlarına sprey boya ile AK Parti’yi hedef alan hakaret içerikli yazılar yazıldığını ve büyük bir camın kırıldığını ifade etti.

Haberin Devamı

EROL Yukarıbaş şubenin camlarına aynı zamanda yasadışı sol örgüte ait sloganların yazıldığını yine AK Parti ve UETD çalışanlarına yönelik tehditler içeren bir mektubun şubenin önüne bırakıldığını anlattı. Erol Yukarıbaş aynı şubenin 6 ay önce de saldırıya hedef olduğunu hatırlatarak, “O zaman sadece polis gelip inceleme yapmıştı ve soruşturmada bir şey çıkmamıştı. Ancak şimdi Devlet Güvenliğini Koruma memurları da gelerek parmak izleri aldılar. Detaylı incelemede bulundular” dedi.

Bir yılda sekizinci saldırı

İKİNCİ KEZ YAPTILAR

Bir yılda sekizinci saldırı

Haberin Devamı

UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya da, Almanya’da son bir yılda sekizinci kez UETD şubelerine saldırıda bulunulduğuna dikkati çekerek şubelerinin terör örgütlerinin hedefi olmasının, kendilerini endişelendirdiğini ifade etti. Sırakaya, UETD şubelerine saldırıda bulunanların bu saldırıları internet üzerinden yayınlama cüretini de gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Aynı şubemize ikinci kez saldırma cesareti gösterebiliyorlar. Tüm bunlar saldırganların güvenlik güçlerinden çekinmediklerini ve polisin de failleri yakalamak için bir gayret içinde olmadığının işaretidir. Özellikle Alman politikacıların ve yetkili kurumların yöneticilerinin UETD’yi yalnız bırakması üzücü ve endişe vericidir. Bundan sonra gerekli önlemlerin alınmasını ve bu saldırıları gerçekleştirenlerin en kısa zamanda yakalanarak cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!