Bir sigara bir ekmek

Güncelleme Tarihi:

Bir sigara bir ekmek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2013 00:00

Son zammın ardından, tek bir sigarayla 50 kuruşluk bir ekmek alınabildiğini kaydeden Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Ekmeğinizi yakmayın” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

İlkbahar, ‘Bir sigara, bir ekmek’ sloganıyla, bir günlüğüne herkesi sigara içmemeye davet etti.

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının, Suriye’de yaşanan olaylardan etkilenerek başlattıkları, ‘Bir ekmek, bir battaniye’ kampanyasına, Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar’dan destek geldi.
“Ekmeğinizi yakmayın” çağrısı yapan Genel Müdür Ali İlkbahar, ‘Bir sigara, bir ekmek’ sloganıyla, bir günlüğüne herkesi sigara içmemeye davet etti.

Aslında paket değil kasa

Yakın zamanda yapılan son zammın ardından, bir paket sigara fiyatının 9,5 TL’ye kadar çıktığına dikkat çeken İlkbahar, tek bir sigarayla 50 kuruşluk bir ekmek alınabildiğini söyledi. Yine bir paket sigara fiyatının, içinde 20 ekmek bulunan bir kasaya denk geldiğini kaydeden İlkbahar, ‘Bir sigara, bir ekmek’ sloganlı çağrısıyla ilgili şunları anlattı:

Haberin Devamı

İstesek dünyayı doyururuz

“Ekmek bizim temel gıdamız. Biz de sektörde yer alan bir kurum olarak, bugün bir paket sigara parasıyla neler alabileceğimizi gösterme gayrentindeyiz. Son verilere göre bugün Türkiye’de 13 milyon kişi sigara kullanıyor. Türkiye’de insanlar, ‘Ben Suriye’de açlıkla karşı karşıya kalan insanlara yardım eli uzatmak istiyorum’ dese ve bir gün sigara içmese, 260 milyon ekmek göndermiş oluyoruz. Yani biz ülke olarak istesek dünyayı doyururuz.

Suriye yolu gözlüyor

Başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere Kızılay ile çok sayıda kuruluş, ‘ekmek israfı’ ile ilgili bir kampanya başlattı. Suriye’de ise yürekleri dağlayan bir insanlık dramı yaşanıyor. Fırınlar bombalanıyor, ekmeksiz kalan insanlar açlıkla mücadele veriyor, çok sayıda insan ölüyor. Biz burada hangi yemeği yiyelim diye düşünürken, onlar hayatta kalabilmek için bir tek ekmeğin yolunu gözlüyorlar. Ekmeğin ne kadar önemli olduğunu ve nasıl kolay kaybettiğimizi göstermeye çalışıyoruz.”

Ömrümüzü israf etmeyelim

‘BİR sigara, bir ekmek’ çağrısı ile tiryakilerin sigarayı bırakmalarına da katkı sağlamış olacaklarını dile getiren İlkbahar, “Ömrümüzü, sağlığımızı, paramızı ve imkanlarımızı israf etmeyelim. Sigaraya harcanan her 1 TL için devletin kasasından 1,5 TL sağlık harcaması yapılıyor. Bu da bir yılda 68,5 milyar TL eder. Biz bu paraya da 376 milyon adet ekmek alabilir, açlık çeken insanlarımızı ya da sokaklara atılan hayvanlarımızı rahatlıkla doyurabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!