Bir labirentten çıkmanın en kolay yolu nedir?

Güncelleme Tarihi:

Bir labirentten çıkmanın en kolay yolu nedir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 17:35

Bir labirentten çıkmanın en kolay yolu nedir? Gözler kapalıyken, sağ elle duvara dokunup, hiç kaldırmadan ilerlemek labirentten kurtulmayı sağlar mı? Sorularınızın yanıtı haberimizde..

Haberin Devamı

Eğer klasik bir labirentte mahsur kaldıysanız, sizi en kısa süreden dışarı taşıyacak olan yöntem; sağ elle duvara dokunup, elinizi hiç kaldırmadan yürümeye devam etmektir.

Yolunuzu sağınızdaki duvardan hiç ayrılmayarak bulduğunuz için, her yol ayrımında yaptığınız tüm dönüşler sağa doğru olacaktır. Labirentler şaşırtmacalarla doludur ve yürürken daha kestirme bir yol bulmuş olabileceğinizi düşünmeniz için türlü hileler içerir. Bu hilelerin hepsi görsel olarak tasarlandığından, gördüklerinizin sizi aldatmaması için yürüyüş esnasında gözlerinizi de kapamanız tavsiye edilir. Ama bu çıkış metodu sadece klasik labirentler için geçerli. Özellikle bu tekniği alt etmek için tasarlanan labirentler de var. Sağ elle duvara dokunup ilerleme tekniği işe yaramadıysa farklı bir labirenttesiniz demektir.

Haberin Devamı

Bu durumda ‘Tremaux Kuralı’ adı verilen tekniğe ihtiyacınız olacak demektir: Her yol ayrımında içinizden geçen herhangi bir yönü seçin ve ilerleyin, geriye doğru iz sürün, bir çıkmaza veya daha önce geçtiğiniz bir yola gelmediyseniz, buradan ilerlemeye devam edin.

 tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!