Bir hastane iki başhekim

Güncelleme Tarihi:

Bir hastane iki başhekim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2009 00:00

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi Başkanı İbrahim Kara, Sağlık Bakanlığı’nın Dışkapı Çocuk Hastanesi’nde başhekim Atakan’ı görevden alamadığı için hastaneyi ikiye bölme girişimi başlattığını iddia etti.

SAĞLIK Bakanlığı’nın kadrolaşma adına her yolu izlediğini öne süren Kara, şu iddialarda bulundu:

“2005 yılının başları, adı geçen hastane o yıllarda SSK hastanesi olarak faaliyet yürütmekteydi. SSK Sağlık İşleri Başkanlığı, Uzm.Dr. Canan Atakan’ı SSK Dışkapı Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başhekim olarak atıyor. Daha sonra Haziran 2005 tarihinde Sağlık Bakanlığı Hastaneye Başhekim olarak Sami Ulus Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Klinik Şefi olan Prof. Dr. Bahattin Tunç‘u atamıştır.

Başhekimlik görevini 1 yıl süre ile yürüten Prof. Dr. Bahattin Tunç, yerini İdari Mahkeme kararı ile tekrar Uzm. Dr. Canan Atakan’a devretmiştir. Mahkeme kararı ile Başhekimlik görevine dönen ve görevini başında 1 ay kalan Uzm. Dr. Canan Atakan, tekrardan görevden alınarak yerine tekrar Prof. Dr. Bahattin Tunç başhekim olarak atanmıştır.

Dava sürüyor

Bu işin peşini bırakmayan ve tekrar mahkemeye başvuran Uzm. Dr. Canan Atakan’ın bu davayı da kazanarak dönmesi ihtimali yüksek görünmektedir. Uzm.Dr. Canan Atakan’ın kadar Sağlık Bakanlığı’da Prof.Dr. Bahattin Tunç’u Başhekim yapma konusunda kararlılığındaki ısrarı ile hareket etmiş ve yeni arayışlara girmiştir. Ve sonunda bir çare bulmuşlar.”

Hastanenin bahçesinde ek bina olarak yapılan hematoloji bölümünün ayrı bir başhekimliğe dönüştürülmesi ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın kararının hastaneye ulaştığı ve herkesten de gizlendiği konusunda iddialar olduğunu kaydeden Kara, “Biz Sağlık ve Sosyal hizmet emekçileri Sendikası Ankara Şubesi olarak Sağlık Müdürlüğü’nden 10.09.2009 tarihinde konu ile ilgili bilgi talep ettik ama bugüne kadar Sağlık Müdürlüğü talebimize karşılık herhangi bir bilgi vermedi” dedi.

Sorunumuz kadrolaşma

“Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi olarak sorunumuzun kimin başhekim olup olmadığı değildir” diyen Kara, şöyle devam etti:

“Sağlık ortamı ya da hastanede yaşanan sorunlar tek başına başhekimler tarafından değil sağlık hizmetini üretenlerle, sağlık hizmeti alanları da dahil ettiğinizde çözebilirsiniz. Ama niyetiniz halkın sağlık hizmetine ulaşımı, sağlığın bir hak olması ve herkese eşit, nitelikli, ulaşılabilir ve parasız olarak verilmesi ise. Kadrolaşmaksa amacınız, ya da arkadaşınıza başhekimlik gerekiyorsa ayrı.

Sağlık çalışanlarının tüm itirazlarına rağmen 2. Basamak sağlık kurumlarını eğitim ve araştırma hastaneleri ile birleştiren (Ankara’da Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Etlik İhtisas Hastanesi, Dr. Sami Ulus Çocuk Hastalıkları hastanesi ile Zübeyde Hanım Doğumevi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile km’lerce uzakta olan Ulus Devlet Hastanesi) Sağlık Bakanlığı, Dışkapı Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ikiye bölerek aslında gerçek niyetini de ortaya koymaktadır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!