Bir Ayda 650 Kişi Soğuk Algınlığı Şikayeti İle Hastahaneye Başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Bir Ayda 650 Kişi Soğuk Algınlığı Şikayeti İle Hastahaneye Başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 15:23

soğuk algınlığı için bir ayda ahi evran üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesine 650 kişi müracaatta bulundu

Hava soğukluklarının şiddetini arttırması sonrasında Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bir ayda 650 kişinin soğuk algınlığı şikayeti ile başvurduğu öğrenildi.
Soğuk algınlığından korunma yollarını anlatan Yrd. Doç. Harun Soyalıç, hastalanmamak için beslenme ile birlikte daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Soyalıç, insanların selamlaşmadan evlerinde yaptıkları temizliğe kadar dikkat edilmediği sürece soğuk algınlığına yakalanabileceklerini anlattı.
Kulak Buran Boğaz Uzmanı Soyalıç yaptığı açıklamada, “Ellerimiz enfeksiyonları bulaştırmada en önemli etkendir. Kış mevsiminde tokalaşmak yerine uzaktan selamlaşma edilmeli, mutfakta kullanılan bezler mutlaka haftada en azından bir kere dezenfekte edilmeli yada yenilenmeli günlük ama düzenli şekilde yapılan egzersizler insanların vücut sağlığı kadar önemlidir.” dedi.
Evlerde bulunan eşyaların düzenli temizlenmesi gerektiğini anlatan Soyalıç, “Kapı kollar, televizyon kumandaları, buzdolabının kapısı, musluk başları sürekli dezenfekte edilmesi gerekli olan yerlerdir. Mikropların kolayca ulaşabileceği alanlar mutlaka düzenlenmeli ve temizlenmeli, insanların soğuktan korunmak için yerinde yaptıkları çalışmalar ve aldıkları önlemler soğuk algınlığına yakalanma riskini en aza indirir.” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!