Bingöl Belediyesi, ev ve süs hayvanı satanlara eğitim verecek

Güncelleme Tarihi:

Bingöl Belediyesi, ev ve süs hayvanı satanlara eğitim verecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:13

- Bingöl Belediyesi, ev ve süs hayvanı satan işletmelere yönelik 2 gün süreyle eğitim semineri düzenleyecek.

Haberin Devamı

BİNGÖL (AA) - Bingöl Belediyesinin, ev ve süs hayvanı satan işletmelere yönelik 2 gün süreyle eğitim semineri düzenleyeceği bildirildi.

Bingöl Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bingöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce kentte ev ve süs hayvanı satan işletmelere yönelik olarak eğitim semineri düzenleneceği ifade edildi.

Eğitim programının Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi TOGEM salonunda 2 gün süreyle devam edileceğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uygulama yönetmeliği gereğince; ev ve süs hayvanı satanlara ve satmak isteyenlere; Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, CİTES Sözleşmesi, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve eğitim Yerlerinin; Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma ve Denetleme Yönetmeliği, Hayvan Ekolojisi, Hayvan Davranışları, Hayvan Bakımı ve Beslenmesi konularında eğitim programı düzenlenecektir. Ev ve Süs hayvanı satanlara yönelik yapılacak olan eğitim programına katılanlara Bingöl Belediyesi tarafından Katılım Belgesi ve Sertifika verilecektir. Söz konusu eğitim Sertifikasına sahip olmayan kişiler ev ve süs hayvanı ticareti yapamayacaklardır. 05 Mart - 06 Mart 2016 tarihleri olmak üzere 2 gün sürecektir."

Haberin Devamı

Açıklamada, eğitime katılmak isteyen vatandaşların 4 Mart 2016 tarihi Cuma günü mesai bitimine kadar Bingöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne başvuru da bulunmaları gerektiği hatırlatıldı.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!