‘Binbir Surat’a makas operasyonu

Güncelleme Tarihi:

‘Binbir Surat’a makas operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 01:00

Polis, bir süredir takip ettiği oto hırsızlık çetesine ‘Makas’ adı verilen operasyon düzenledi. ‘Binbir Surat’ lakaplı çete lideri Osman B. ve beraberindeki 8 şüpheli yakalandı. Operasyonda, çalıntı 35 araç ele geçirildi.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri oto hırsızlığı yapan ve çaldıkları araçları change(motor ve şasi numalarını değiştirmek) yöntemiyle satmaya çalışan kişilere yönelik çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, gelen ihbarlar doğrultusunda Ankara, Erzincan, İstanbul ve Afyon illerinde operasyonlar düzenledi. ‘Makas’ ismi verilen operasyonun ardından aralarında çete lideri olduğu düşünülen Osman B. ve beraberindeki 8 şüpheli gözaltına alınarak adliyeye sevk edilidi. Çetenin çaldığı tespit edilen 35 aracada el konularak Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün otoparkına çekildi.

EVDEN CEPHANELİK ÇIKTI

Çete üyeleri tarafından kullanıldığı tespit edilen evlere de baskın yapan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 1 adet tarihi nitelikte tabanca ile çok sayıda pompalı tüfek fişeğinin yanı sıra, çalıntı oto teypleri ve çok sayıda sahte ruhsat ele geçirdi.

ŞİFRE ‘KUMAŞ’ VE ‘KAZAK’

Çeteni,n polisin takibinden kaçmak için kendi aralarında şifreli konuştukları da ortaya çıktı. Örgüt lideri olduğu tespit edilen Osman B., çalıntı araca ‘kumaş’, hasarlı araca ‘kazak’ isimlerini vererek, çete üyelerini bu doğrultuda talimatlandırdığı öğrenildi.

AİLESİNİ ÇETEYE DAHİL ETTİ

Alıcıları tarafından ‘Binbir Surat’ olarak tanınan Osman B.’nin gerçekleşen hırsızlık ve change eylemlerine birçok akrabasını da ortak ettiğini tespit eden polis, çete liderinin teknik takipten kaçmak için alıcılarıyla olan görüşmeleri yüzyüze gerçekleştirdiğini tespit etti.

Haberin Devamı

KAZANÇLAR DEPOYA

Hırsızlık çetesinin çaldıktan sonra change yöntemiyle sattıkları araçlardan elde ettikleri geliri Sivas’ta bulunan bir evin deposunda sakladıkları tespit edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!