Binali Yıldırım'dan torunlu kahvaltı

Güncelleme Tarihi:

Binali Yıldırımdan torunlu kahvaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 01:14

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, basın mensuplarıyla kahvaltı sohbeti yaptı. Gazetecileri evinin altındaki Fesleğen Kafe'de ağırlayan Yıldırım, kahvaltıya 1.5 yaşındaki torunu Ali'yi de getirdi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim kampanyasında kendisini takip eden basın mensuplarıyla Bornova'da evinin altındaki Fesleğen Kafe'de kahvaltı yaptı. Yıldırım, kahvaltıya kızının 1.5 yaşındaki oğlu Ali Köylübay ile birlikte katıldı. Ali'yi kucağından indirmeyen Yıldırım onu elleriyle beslemeye çalıştı ancak Ali inatla ağzını açmadı. Beş torunu olduğunu söyleyen Yıldırım, “Günün bütün yorgunluğunu Ali alıyor. Akşam eve gelince onunla dinleniyorum. Bazen uyumuyor beni bekliyor. Ön dişleri de çıktı inanılmaz keskin” dedi.

“İZMİRLİ ONA YÜZDE 56 VERDİ O İZMİRLİ'YE NE VERDİ”

Yıldırım, İzmir'de seçim çalışmalarında gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirterek, “Daha yolun başındayız. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Ben memnunum. İzmirliler nereye gitsek bize ilgi gösteriyorlar. Sıcak bir şekilde karşılıyorlar. Bundan iyisi can sağlığı. Bu ilgi 30 Mart'a sandığa yansırsa biz İzmir'de ekibimizle birlikte sorumluluk almaya hazırız” dedi. Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yüzde 60 oy hedefi koyduğunu hatırlatan basın mensuplarına “Onun hedefini biz yakalayamayız. Bize yüzde 50 yeter. İkisini toplasak yüzde 110 ediyor o da fazla geliyor. Nasıl yapacağız birinden biri fedakarlık yapacak. Onun biraz daha cömert olması lazım. İzmir ona yüzde 56 verdi ne geri verdiğini İzmirli sorması lazım. Herhalde İzmirliler'e yüzde 56'nın hesabını verecektir” dedi.

Haberin Devamı

“PROJELERİ YOK”

Binali Yıldırım, Kocaoğlu bazı metro projelerinin onaylanmamasına tepki göstermesini “Olmayan metronun kararı çıkmaz ki. Proje yok. Projesi olmayan bir metro hattının yatırıma alınması düşünülemez. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2006'dan bu yana sitesine girerseniz o metro hatlarının hep gündemde olduğunu görürsünüz. Bizden talep yapıldığında gördük ki projeleri ok. Eğer varsa bize vermediler o da ayrı bir konu. Önünde duran yok. Yapsın. İster belediye ister bakanlık yapar biz sen yapamazsın diye bir şey de söylemeyiz. Yapmak istiyorsa yapsın. Önce Üçkuyular- Üçyol'u bitirsin de ondan sonra” dedi.

Haberin Devamı

Binali Yıldırım, tramvay projesinin İzmir kamuoyunda yeterince tartışılmadığını, sahile paralel taşımacılığın kenti ikiye böldüğünü, sahille şehrin arasındaki bağı daha da fazla keseceğini öne sürerek, tramvay projesine sıcak bakmadığını ifade etti.

“YER KALSA BİZ DE BİRŞEYLER YAZACAĞIZ”

Binali Yıldırım, Başkan Kocaoğlu'nun kenti “İzmirliyiz yaparız” sloganı ile donattığını dile getirerek, “Yer kalsa biz de şeyler yazacağız ama yerleri kapattılar. Belediye olmanın avantajı var. Her yeri istediği gibi kullanıyor. Bir iki ay daha kullansın bakalım. Biz de millet anlatacağız” dedi.

AZİZ BEY'İN BABASININ MALI DEĞİL

Yıldırım, İzmir İl Özel İdaresi'ne ait malların paylaşımı konusunda yaşanan tartışmalara da değinerek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu mallar ne Aziz Bey'in ne bizim babamızın malı değildir. Devletin malıdır. Devletin hazinesidir yeri bellidir. Kimin ihtiyacı varsa Hazine o malları oraya ya satar ya verir. Nereye tahsis edileceği kanunda açıkça belirtilmiştir. Oluşturulacak komisyon bunun kararını verecektir. Sayın Başkan'ın buradan siyaset aracı üretmesi iş görmez onu da söyleyeyim. Bunu zorlamasının anlamı yok. ‘Ham yaptırmam, kaptırmak hamlatmam' gibi söylemler yakışık kalmıyor. Devletin malıdır, kullanıcıları her zaman değişebilir. Belediye de devletin imkan ve kaynaklarını kullanıyor. Bakanlıklar da devletin imkan ve kaynaklarını kullanıyor. Herkes hizmet için kullanıyor. İzmir'e ülkeye hizmet için kullanıyor. Bu konuları siyasi söylem şeklinde değerlendirmek şehre katkı sağlamaz. Asıl sorunları gözden kaçırır.”

Haberin Devamı

“HALK BELEDİYE İLE BARIŞMAK İSTİYOR”

Yıldırım, seçmenle sohbet ettiğini taleplerin çok farklı olduğunu vurgulayarak, “Halk benden hizmet istiyor, ilgi istiyor belediyeye gidince işinin görülmesini, insanca muamele yapılması bahaneler üretilmeden yokuşa sürülmeden işinin yapılmasını istiyor. Seçmen İzmir'in artık kangren haline gelmiş sorunlarının çözülmesini istiyor. Ulaşımla ilgili sorunların çözülmesini istiyor. Altyapı yetersizliğinin ortadan kaldırılmasını istiyor. İzmir'de yağmur yağacak diye herkes korkuyor aman yağmur yağmasın da etrafı seller götürmesin. Bunların artık bu devirde yaşanmamasını istiyor. Seçmen belediyeyle olan ihtilaflarının ortadan kalkmasını binalarının ruhsatsız yapı izni ve imar sorunlarının çözülmesini istiyor. Belediyeyle barışmak istiyor”

Haberin Devamı

“BİZDE TORNİSTAN OLMAZ”

Binali Yıldırım, ilçe belediye başkan adaylarının değiştirilmesinin sözkonusu olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Adaylarımızla ilgili herhangi bir değişikliğe gitmemiz söz konusu değil. Kararımızı verdik açıkladık. Tornistan olmaz bizde. Adayların nasıl olduğunu göreceğiz. Etli kuzu közde belli olur. Herkes kendi projesini düşüncelerini bulunduğu ilçedeki hemşehrileriyle paylaşacak. Birbirini tamamlayan güzel bir ekip oluşturduğumuzu düşünüyoruz. İzmir'e bu ekiple hizmet etmeye talibiz. İzmirliler'in bizim kadrolarımıza şans vereceğini düşünüyoruz. Buna inanıyoruz. Çünkü kendimizi iyi hazırladık. Bütün detayları çalıştık. Mazeret değil hizmet üreteceğiz. Sorunun parçası olmayacağız hep çözümün yanında olacağız. Onun için İzmirliler merak etmesin. İzmir'i 2020'lere taşıyacak kadrolar hizmete hazırdır emirlerine hazırdır” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!