Bin Mehmetçik için 'Başka Hayat Yok' adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Güncelleme Tarihi:

Bin Mehmetçik için Başka Hayat Yok adlı tiyatro oyunu sahnelendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2018 18:39

Bin Mehmetçik için 'Başka Hayat Yok' adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçesinde belediyenin sosyal sorumluluk projesi kapsamında uyuşturucu madde kullanımının zararlarını konu alan 'Başka Hayat Yok' adlı tiyatro oyunu, 4'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan yaklaşık bin Mehmetçik için sahnelendi.

Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda Başkent Bölge Tiyatrosu tarafından 2 seansla sahnelenen tiyatro oyununu, 4'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Albay Öztürk Mustafa Yılmaz ile yaklaşık bin asker izledi. 'Bağımlı olma bağımsız kal' sloganıyla sahnelenen oyunun senaryosu AMATEM ile Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin desteğiyle kaleme alındı. Sibel Aydın’ın yönettiği oyunda, Beyza Alsancak, Veli Koçak, Güneş Bilir, Belkıs Akçıl, Ayhan Işık, Emel Demirhan rol alıyor. Büyük beğeni ile izlenen oyun askerler tarafından ayakta alkışlandı.

Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, oyun sonunda sahneye çıkarak yaptığı konuşmada, “Madde bağımlılığı Türkiye’de yaşanan ciddi bir sorun. Bu sorun ve illetten sevgiyle nasıl kurtulabileceğimizi öğrendik. İlgiyle birbirimize sarılarak sorunlardan hep birlikte kurtulabiliriz. Madde bağımlılığı konusunda farkındalık yaratan bir eser izledik. Tiyatro insanı, insana insanla, insanca anlatma sanatıdır. Mustafa Kemal Atatürk, 'Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözüyle sanata ne kadar değer verdiğini bizlere gösteriyor. Tiyatrolar ve tiyatrocular toplumu ahlaken üst seviyelere çıkarır. Dünyanın en çok televizyon izleyen toplumundan en çok tiyatro izleyen toplumu haline gelmeliyiz. Çevremizde madde bağımlılığı ile mücadele edenleri nasıl kurtarabileceğimizi öğrendik” dedi. Öztürk daha sonra oyuncuları tebrik ederek, çiçek ve plaket takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!