Yüreğir Belediyesi hangi partide? Adana Yüreğir Belediye Başkanı kimdir? 2019 Yüreğir yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Yüreğir Belediyesi hangi partide Adana Yüreğir Belediye Başkanı kimdir 2019 Yüreğir yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 18:09

Yüreğir Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Yüreğir yerel seçim sonuçları da sebeple araştırılıyor. Adana ilinin merkez ilçesi olan Yüreğir, 5 Haziran 1986'da belediye olmuştur. İsmini 1250-1352 yılları arasında Türk Oğuz boyundan Üçoklara ait kavmin buraya yerleşmesinden dolayı almıştır. Adana'nın en çok göç alan ilçesidir. Peki, Adana Yüreğir Belediyesi hangi partide? Yüreğir Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Adana Yüreğir Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Coğrafi konum olarak Torosların eteğine kurulan Çukurova Üniversitesi'nin güneyinde başlayan Yüreğir ilçesi yerleşim alanı, doğuda Misis havzası, batıda Seyhan Nehri ve güneyde Karataş Ovası ile çevrelenmiş bölgede oluşan yerleşim alanıdır. Peki, 2019 Yüreğir Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Yüreğir yerel seçim sonuçları 2019!

YÜREĞİR BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Yüreğir için 272.364 oy kullanıldı. AK Parti Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir %48,98 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Yüreğir Belediyesi AK Parti tarafından yönetiliyor.

Haberin Devamı

YÜREĞİR BELEDİYE BAŞKANI FATİH MEHMET KOCAİSPİR KİMDİR?

Fatih Mehmet Kocaispir, 1975 yılında Kadirli’de doğdu. Kadirli İmam-Hatip Lisesi’nden 1993, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim ve Organizasyon dalında yüksek lisans yapan Kocaispir, avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2000 yılından bu yana Adana Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 

İŞ VE KARİYER GEÇMİŞİ

Fatih Mehmet Kocaispir, Yumurtalık’ta geliştirilen, enerji sektöründeki en büyük özel sektör yatırımlarından biri olan Doğu Akdeniz Petrol Rafinerisi Projesinde koordinatör olarak görev üstlendi. Ceyhan–Yumurtalık Bölgesinde enerji-stratejik yatırımların geliştirilmesinde; sorunlar, çözüm önerileri ve yönetim modelleri ve ayrıca; Bürokrasi Kavramı, Küreselleşme ve Bürokrasi, Türk Bürokrasisinin Özgün Yapısı ile ilgili çalışmaları vardır.  

SİYASİ HAYATI

Fatih Mehmet Kocaispir, AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Kurucu MKYK üyeliği ve Adana Gençlik Kolları kurucu İl Başkanlığı, 2004 yerel seçimlerinde Seyhan/Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Kocaispir, aynı dönemde Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevinde bulundu.

Haberin Devamı

Adana Yüreğir seçim sonuçları 2024

Adana Seçim Sonuçları 2024

2024 Seçim Sonuçları

Seçim Sonuçları