WhatsApp’tan çığır açacak yeni özellik! Çapraz platform mesajlaşma desteği geliyor

Güncelleme Tarihi:

WhatsApp’tan çığır açacak yeni özellik Çapraz platform mesajlaşma desteği geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2023 15:47

Popüler mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladı. Meta bünyesinde faaliyet gösteren WhatsApp üzerinden çapraz platformlarla mesajlaşmak mümkün hale gelecek. 2024 Avrupa Birliği düzenlemeleri kapsamında Apple, Amazon, Google, Microsoft, Meta dahil şirketlerin üçüncü parti mesajlaşma platformlarıyla birlikte çalışılabilirliği etkinleştirmesi gerekiyor. WhatsApp’ın da üzerinde çalıştığı özellik sayesinde farklı platformlarla mesajlaşma dönemi başlayacak.

Haberin Devamı

Dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından WhatsApp dikkat çekici bir özellik üzerinde çalışıyor. Çatı şirket Meta bünyesinde yer alan WhatsApp’ın “üçüncü parti sohbetler” özelliğini geliştirdiği ortaya çıktı. Bu özellik, kullanıcılara WhatsApp üzerinden diğer firmaların uygulamaları ile mesajlaşma olanağı sağlayacak.

WHATSAPP’A ÇAPRAZ PLATFORM MESAJLAŞMA DESTEĞİ GELİYOR

WhatApp, 2024 Avrupa Birliği düzenlemeleri kapsamında diğer platformlarla iletişim kurulabilecek “üçüncü parti sohbetler” özelliği üzerinde çalışmaya başladı. Avrupa Birliği, yakın zamanda Dijital Piyasalar Yasası (DMA) olarak bilinen bir yasayı çıkarttı. Bu yasa, mesajlaşma uygulamalarının ve araçlarının birbirleriyle olan entegrasyonunu hedefliyor.

WhatsApp da bu özelliği uygulamaya koymak için ilk adımı attı. Kullanıcılara farklı uygulamalar kullanarak birbirleriyle iletişim kurma özelliği sunmak zorunda olan teknoloji şirketlerinden biri olan WhatsApp'ın platformlar arası mesajlaşma üzerinde çalıştığı bildirildi. Yeni özellik, son beta sürümde ortaya çıktı.

Haberin Devamı

WhatsApp’tan çığır açacak yeni özellik Çapraz platform mesajlaşma desteği geliyor

WABetaInfo tarafından tespit edildiği üzere WhatsApp, uygulama içinde üçüncü taraf sohbetleri barındıracak yeni bir bölüm üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde WhatsApp’tan hiç çıkmadan farklı platformların mesajlaşma uygulamaları ile iletişime geçebilecek.

Meta ve Microsoft, DMA'ya uyum sağlamak için kendi mobil uygulama mağazalarını oluşturmayı planlıyorlar. Ayrıca, Avrupa Komisyonu, Apple'ın iMessage'ı ve Microsoft'un Bing arama motorunu ve Edge tarayıcısını da bu yeni düzenlemelerin kapsamına almayı değerlendiriyor.