Sosyal Güvenlik Numarası öğrenme.. Sosyal Güvenlik Numarası sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Sosyal Güvenlik Numarası öğrenme.. Sosyal Güvenlik Numarası sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2023 15:24

Sosyal Güvenlik Numarası ya da diğer bir ifadeyle SSK sicil no, sigortalı olarak çalışmaya başlayan herkese tanımlanır. Bu numara ile çalışanlar, sigorta ve prim durumlarını takip edebiliyor. Peki SGK sicil no nedir? SSK sicil no nasıl öğrenilir, sorgulanır? İşte merak edilenler...

Haberin Devamı

SSK sicil numarası ile ilgili bilgiler merak ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan herkese sicil numarası verilir. Böylece sigorta bilgilerine kolayca ulaşılabilir. İşte SSK sicil no ile ilgili bilgiler...

SGK SİCİL NO NEDİR?

Güvenlik numarası olarak da bilinen SGK sicil noı, kişinin işe başladığı tarihte özel olarak tanımlanan numaradır. Her çalışanın sicil numarası bulunur.

SSK SİCİL NO NASIL ÖĞRENİLİR?

Sicil numarası, e-Devlet üzerinden kolayca sorgulanabilir. Bunun T.C kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılır. Ardından 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne gidilerek ekranda istenen bilgiler eksiksiz olarak doldurulur. Ardından sorgulama tuşuna basılarak SSK sicil numarası öğrenilir.

SSK SİCİL NO NE İŞE YARAR?

Sigortalı olarak çalışanlar sicil numaraları ile birlikte sigorta primleri, emeklilik bilgileri ve primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirler.

Haberle ilgili daha fazlası: