SGK çalışma/mesai saatleri 2024 || SGK saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Sosyal Güvenlik Kurumu saat kaça kadar açık, Cumartesi günü çalışıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

SGK çalışma/mesai saatleri 2024 || SGK saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor Sosyal Güvenlik Kurumu saat kaça kadar açık, Cumartesi günü çalışıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 23:07

SGK çalışma ve mesai saatleri araştırılıyor. Kurumda sigorta, prim, emeklilik gibi işlemleri olan vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçe müdürlüklerinin hizmet verdiği saat aralığını sorguluyor. Ayrıca işlemlerini hafta için tamamlayamayanlar, SGK hafta sonu çalışma durumunu da merak ediyor. Peki SGK saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Sosyal Güvenlik Kurumu şubeleri saat kaça kadar açık, Cumartesi günü çalışıyor mu? İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

SGK çalışma saatleri ve günleri, kurumda işlemleri olan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Özellikle emeklilik işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler SGK kaçta açılıyor sorusunun yanıtını araştırıyor. Ayrıca SGK hafta sonu çalışma durumu da merak konusu oldu. Peki SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? SGK hafta sonu açık mı? İşte SGK çalışma saatleri 2024...

SGK ÇALIŞMA SAATLERİ 2024

Hafta içi: 08:00- 17:00

Öğle arası: 12:00- 13:00

Hafta sonu: Kapalı

SGK SAAT KAÇTA AÇILIYOR?

Mesai saatleri merak edilen kurumlardan biri da Sosyal Güvenlik Kurumu.

SGK, sabah saat 08:30'dan itibaren hizmet vermeye başlamaktadır. Sabah başlayan mesai öğle molasına kadar yani 12:00'ye kadar devam etmektedir.

SGK SAAT KAÇTA KAPANIYOR?

SGK 08:30 - 12:00 / 13:00 - 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Kurumda öğle arası ise 12:00'de başlamaktadır.

Haberin Devamı

SGK CUMARTESİ-PAZAR (HAFTA SONU) AÇIK MI?

SGK hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.

Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ile 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi resmi bayramlarda da hizmet vermemektedir.

SGK çalışma/mesai saatleri 2024 || SGK saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor Sosyal Güvenlik Kurumu saat kaça kadar açık, Cumartesi günü çalışıyor mu

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'nın birleştirilmesiyle oluşturulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ilgili bir kuruluşudur.

Kurum; genel kurul, yönetim kurulu ve başkanlık olmak üzere üç organdan oluşur. Başlıca amacı dünya standartlarında bir sosyal güvenlik sisteminin yürütülmesini sağlamaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun başlıca görevleri; sosyal güvenlik politikalarını uygulamak, bu politikaların geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak, hizmet sunduğu kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesini kolaylaştırmaktır.

SGK Genel Müdürlüğü, Ziyabey Caddesi, No: 6, Pk: 06520, Balgat, Çankaya, Ankara, Türkiye adresinde bulunmaktadır. Ayrıca (0312) 207 8000 numaralı telefonla da ulaşabilirsiniz.