Savcı Sayan milletvekili oldu mu? Savcı Sayan nereden ve kaçıncı sıradan aday olmuştu?

Güncelleme Tarihi:

Savcı Sayan milletvekili oldu mu Savcı Sayan nereden ve kaçıncı sıradan aday olmuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2023 12:28

Savcı Sayan milletvekili oldu mu sorusu, 14 Mayıs seçimlerinin akabinde gündemde yer almaya başladı. 14 Mayıs seçimlerinde Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti İzmir 1. Bölge 6. sıradan milletvekili adayı olarak gösterilmişti. Savcı Sayan Meclis'e girmeye hak kazandı mı, sandıkların açılmasının ardından araştırılmaya başlandı. Peki, Gazeteci Savcı Sayan milletvekili oldu mu? 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarına göre Savcı Sayan Meclis'e girdi mi?

Haberin Devamı

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen 28. Dönem milletvekili seçimleri tamamlandı. Seçim sonuçlarının ardından barajı geçen partiler TBMM'ye milletvekili gönderiyor. Merak edilen adaylardan biri de AK Parti İzmir 1. Bölge 6. sıradan milletvekili adayı gösterilen Gazeteci Savcı Sayan oldu. Peki, Savcı Sayan milletvekili seçildi mi? 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarına göre Savcı Sayan Meclis'e girdi mi?

SAVCI SAYAN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ Mİ?

Resmi olarak açıklanmamış sonuçlara göre, Savcı Sayan meclise giremedi. AK Parti İzmir 1. bölge milletvekilleri ise MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU, MAHMUT ATİLLA KAYA, ŞEBNEM BURSALI ve MEHMET ALİ ÇELEBİ oldu.

SAVCI SAYAN KİMDİR?

Savcı Sayan, 1971 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya geldi. 24 çocuklu ailenin 12. çocuğu olan Sayan, ilk okulu doğup büyüdüğü ilçede, orta okulu Muş Malazgirt'te, liseyi ise yine doğup büyüdüğü Ağrı Tutak'ta tamamladı. Üniversite tahsilini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamlayan Savcı Sayan, Pedagojik Formasyon alarak eğitimini tamamlamış ve bazı okullarda öğretmenlik yaptı. 1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirdi. Yazarlık deneyimi de bulunan Savcı Sayan'ın, bazı makaleleri dergi ve gazetelerde değerlendirilmiştir. Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde Töre cinayetleri, Kadınların Eğitimleri konularında çeşitleri çalışmaları mevcuttur. Bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına üyedir

Haberin Devamı

Savcı Sayan 2019 seçimlerinde AK Parti'den Ağrı Belediye Başkanı olmuştur.