Saatler ileri mi, geri mi alındı? 2022 Yaz-Kış saati uygulaması ile ilgili önemli Türkiye bilgileri!

Güncelleme Tarihi:

Saatler ileri mi, geri mi alındı 2022 Yaz-Kış saati uygulaması ile ilgili önemli Türkiye bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2022 17:53

Saatler ileri mi geri mi alındı sorusu, 30 Ekim 2022 Pazar günü merak konusu oldu. Pek çok ülkede devam eden yaz ve kış saati uygulaması neticesinde eski model cihazlar, kendisini otomatik olarak 1 saat geriye aldı. Peki, Türkiye'de saatleri geri alındı mı? İşte, kış saati uygulaması hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Kış saati uygulaması, 2022 yılında da Türkiye'de uygulanmayacak. Avrupa'da ise  cep telefonları ve dijital saatler otomatik olarak ayarlandı. Türkiye'de ise bazı eski cihazlar, otomatik olarak kış saati uygulamasına geçiş yaptı.

TÜRKİYE İLE AVRUPA ARASINDAKİ SAAT FARKI 2'YE ÇIKACAK

Türkiye’de ise yaz saati uygulaması devam edecek. Avrupa’nın kış saatine geçmesiyle birlikte Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile 3’e çıkacak. Yaz ve kış saati arasındaki değişim uzun süredir Avrupa’da tartışma konusu. Birçok kişi saatlerin ileri ve geri alınmasından rahatsız. AB Komisyonu tartışmaların artması üzerine 2018 yılında saat değişikliği konusunda AB çapında bir online anket başlattı. Ankete yaklaşık 3 milyonu sadece Almanya’dan olmak üzere 4.6 milyon kişi katıldı.