Raci Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli? SGK Başkanlığına atanan Raci Kaya'nın hayatı ve biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Raci Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli SGK Başkanlığına atanan Raci Kayanın hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2023 00:50

Yeni SGK Başkanı olan Raci Kaya'nın hayatı, atama kararının ardından gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre SGK Başkanlığına Raci Kaya getirildi. Daha önce Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Raci Kaya, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Peki, Raci Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, SGK Başkanlığına atanan Raci Kaya'nın hayatı ve biyografisi hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

SGK Başkanlığına atanan Raci Kaya'nın hayatı ve biyografisi dikkat çekti. 11 Ağustos Resmi Gazete kararına göre Raci Kaya SGK Başkanı oldu. Aralık 2016 tarihinden itibaren T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdüren Kaya, Kasım 2020’de Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmişti. İşte, Yeni SGK Başkanı Raci Kaya'nın hayatı.

RACİ KAYA KİMDİR?

1967 yılında Ankara'da doğan Dr. Kaya, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü mezunudur. Hacettepe Üniversitesi'nde İktisat alanında yüksek lisansını, ardından Marmara Üniversitesi'nde doktorasını tamamlamıştır. 1990 yılında Halk Bankası'nda Dış İlişkiler Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Çeşitli banka ve özel kuruluşlarda yöneticilik yaptıktan sonra 2007 - 2014 yılları arasında Aktif Yatırım Bankası'nda Genel Müdür Yardımcısı, Şubat 2015 – Ağustos 2016 tarihleri arasında da Ziraat Katılım Bankası’nda Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Mart 2016 - 2018 tarihleri arasında Eximbank'ta Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuştur.

Haberin Devamı

Kasım 2018 – Kasım 2020 arasında IMF İcra Direktörlüğü’nde görev yaptı. Aralık 2016 tarihinden itibaren T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdüren Kaya, Kasım 2020’de Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası: