Pendik Belediyesi hangi partide? Pendik Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 yerel seçim sonuçları

Güncelleme Tarihi:

Pendik Belediyesi hangi partide Pendik Belediye Başkanı kimdir İşte, 2019 yerel seçim sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 13:05

2024 yılında yerel seçimlere kısa bir zaman kala vatandaşlar yaşadıkları ilçenin yönetiminin hangi siyasi partide olduğunu merak ediyor. Yerel seçimler için siyasi partiler, teşkilatlarıyla seçim hazırlıklarına başladı. 2019 yılında Pendik Belediye Başkanı adayı olarak AK Parti’den Ahmet Cin, CHP’den ise Mehmet Sait Usta aday olmuştu. Peki Pendik Belediyesi hangi partide? Pendik Belediye Başkanı kimdir? İşte, Pendik 2019 yerel seçim sonuçları….

Haberin Devamı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin tamamlanmasıyla 2024 yılında yerel seçimlere gitmeye hazırlanıyor. Yerel yönetimlerin belirleneceği seçim öncesinde ise İstanbul’un ilçelerinde oy oranları, açılan sandık vb. bilgiler merak ediliyor. İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Pendik ise kalabalık nüfusu ile dikkat çekiyor. 2019 seçimlerinde Pendik’de toplam seçmen sayısı 488.959 olurken seçime katılım oranı ise %83.98 oldu. Peki Pendik Belediyesi hangi partide? İşte, İstanbul 2019 yerel seçim sonuçları ile Pendik Belediye Başkanı seçilen isim…

PENDİK BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 Seçimlerinde İstanbul’un Pendik ilçesinde toplam 410.625 oy kullanıldı. İlçe Belediye Meclisi seçim sonuçlarına göre %54, 76 ile Ak Parti’nin oldu.

PENDİK BELEDİYE BAŞKANI AHMET CİN KİMDİR?

Haberin Devamı

1966 yılında Sakarya’da dünyaya geldi.

İlkokulu Sakarya’da, ortaokulu Pendik’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan Ahmet Cin, vatani görevini Amasya’da yaptı.

Üniversiteden sonra profesyonel iş hayatına mali müşavir olarak başladı. Pendik’te mühendislik plastikleri imalatı ve ihracat yapan bir şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu.

Refah Partisi Pendik İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fazilet Partisi’nde Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

1999 Yerel Seçimlerinde Fazilet Partisi’nden Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi. Aynı yıllarda Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak ilçemize hizmet etti. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulan AK Parti’de 2012 yılında İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Yedi yıl devam eden AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği sürecinde;

• 1. Bölge Teşkilatlardan Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyeliği

• Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı

• Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı

• Siyasi Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Vekilliği

• 7 Haziran, 1 Kasım, 16 Nisan ve 24 Haziran Seçimlerinde İstanbul İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerini ifa etti.

Haberin Devamı

31 Mart 2019’da Pendik Belediye Başkanlığına seçildi.

Evli ve üç kız çocuk babasıdır.

İstanbul Pendik seçim sonuçları 2024

İstanbul seçim sonuçları 2024

SEÇİM SONUÇLARI 2024

SEÇİM SONUÇLARI