MSÜ sınavına 12. sınıflar girebilir mi, kimler girebilir? Milli Savunma Üniversitesi sınavı başvuru şartları!

Güncelleme Tarihi:

MSÜ sınavına 12. sınıflar girebilir mi, kimler girebilir Milli Savunma Üniversitesi sınavı başvuru şartları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2024 16:58

Milli Savunma Üniversitesi sınavı 3 Ocak itibarıyla başladı. 3 Mart 2024 tarihinde yapılacak MSÜ başvuruları ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya ÖSYM'nin “ais.osym.gov.tr” adresinden bireysel olarak veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabiliyor. MSÜ’ye 12. sınıflar girebilir mi? İşte MSÜ başvuru şartları 2024!

Haberin Devamı

Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024-MSÜ) 3 Mart 2024’te gerçekleştirilecek. Adayların, sınava başvuru işlemini yapmadan önce Millî Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm koşulları taşıdıkları takdirde sınava başvuru işlemini yapmaları ve sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

MSÜ SINAVINA 12. SINIFLAR GİREBİLİR Mİ, KİMLER GİREBİLİR?

MSÜ sınavına kesin kayıt tarihinde mezun olabilecek adaylar girebilir. Yani 12. sınıf öğrencileri MSÜ sınavına girebilir. Ancak 20 yaşını geçen 12. sınıf öğrencileri MSÜ sınavına giremez.

MSÜ SINAVINA 11. SINIFLAR GİREBİLİR Mİ?

MSÜ sınavına 11. sınıf öğrencileri giremez. Bunun nedeni ise kesin kayıt tarihinden önce mezun olamayacakları içindir. MSÜ kesin kayıt tarihinde lise diplomanızın elinizde olması şarttır.

Haberin Devamı

MSÜ BAŞVURU ŞARTLARI

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

-Gün aya bakılmaksızın Harp okulları için en fazla 20 (2002 yılı ve sonrası doğumlu), Meslek Yüksek Okulları için en fazla 21 (2021 ve yılı ve sonrası doğumlu) yaşında olmak

-Herhangi bir ortaöğretim kurumundan 2022 ve 2023 yıllarında mezun olmuş olmak veya 2023 yılı MSÜ yerleştirme işlemlerinin son tarihine kadar mezun olacak olmak.

-2023 yılında ilk defa 2005 doğumlu öğrenciler başvuracaktır.

-Eğitim hayatına erken başlayıp bu yıl mezun olan 2006 doğumlu öğrenciler başvuru yapabilecek. Ancak tüm öğrenciler Harp okullarına en fazla 3, ASB. Meslek Yüksek Okullarına en fazla 4 defa başvurabilirler.