MSÜ OBP (okul) puanı ekleniyor mu? 2023 Ortaöğretim Başarı Puanı nedir, MSÜ ham puanla mı alıyor?

Güncelleme Tarihi:

MSÜ OBP (okul) puanı ekleniyor mu 2023 Ortaöğretim Başarı Puanı nedir, MSÜ ham puanla mı alıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2023 17:31

Milli Savunma Üniversitesi öğrenci alımı sınavı olarak da bilinen MSÜ sınavı bugün organize edildi. Askeri okul öğrencisi olmak isteyen yaklaşık 600 bine yakın aday sınavlara katıldı. Sınav sonuçları 27 Nisan tarihinde açıklanacak. Ardından adaylar, MSÜ sınav sonuçlarına göre 2 ve 4 yıllık kara, deniz ve hava okullarını tercih edecek. Sınavların ardından tercih edecekleri okulların taban ve tavan puanlarını öğrenen adaylar, yerleştirmede okul puanının etkili olup olmadığını araştırıyor. Peki MSÜ okul puanı etkiliyor mu? OBP MSÜ’ OBP puanıyla mı öğrenci alıyor? İşte, konuyla ilgili yapılan açıklama…

Haberin Devamı

Milli Savunma Üniversitesi bölümleri her yıl belirlenen kontenjanlar doğrultusunda öğrenci alımı gerçekleştiriyor. Kontenjanlara alım yapılırken adayların 2023 MSÜ puanı belirleyici oluyor. Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Hava Harp Okulu, Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, Deniz Meslek Yüksekokulu ve Hava Meslek Yüksekokulu’na alım yapılırken adayların sayısal, sayısal, sözel, eşit ağırlık ve genel puan türünden elde ettikleri sonuçlar dikkate alınıyor. Tercih dönemi başlamadan öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında Ortaöğretim başarı puanı yer alıyor. MSÜ yerleştirme işlemlerin de OBP başarı puanının etkili olup olmadığı tartışılıyor. İşte, MSÜ’den yapılan açıklama…

MSÜ OBP BAŞARI PUANI EKLENİYOR MU?

Aday yerleştirme işlemlerinde 2023-YKS puan türlerinin ortaöğretim başarı puanı eklenmemiş hali (HAM PUAN) kullanılacaktır.

Haberin Devamı

2023-MSÜ Sınavı puanları yalnızca adayların 2’nci seçim aşamalarına çağrı işlemlerinde kullanılacaktır.

ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI NEDİR?

OBP yani Ortaöğretim Başarı Puanı, ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin almış oldukları derslerden elde ettiği başarı puanına denilmektedir.

OBP yani Ortaöğretim Başarı Puanı, ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin almış oldukları derslerden elde ettiği başarı puanıdır. Bilinen adıyla daha çok okul puanı olarak kullanılır.

Türkiye genelinde liseye geçiş yapacak öğrencilerin değerlendirilmesi ile, ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden Lise mezuniyet puanı) 5 ile çarpılarak OBP'ye dönüştürülür. Böylelikle, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, en yüksek 100 olan diploma notu için de 500 olarak elde edilir. 50'nin altında olan diploma notları ise 50 olarak değerlendirmeye alınır.

Bu şekilde hesaplanan Ortaöğretim Başarı Puanının yüzde on ikisi (katsayı=0,12) merkezi sınavdan alınan puanlara eklenerek adayın yerleştirme puanları hesaplanır.

 

Haberle ilgili daha fazlası: