MEB 2. ORTAK SINAV KONU VE SORU DAĞILIMI GÖRÜNTÜLEME EKRANI 2023 | 6’ncı sınıf matematik ve Türkçe, 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik yazılı sınavı konu dağılımı tablosu yayınlandı!

Güncelleme Tarihi:

MEB 2. ORTAK SINAV KONU VE SORU DAĞILIMI GÖRÜNTÜLEME EKRANI 2023 | 6’ncı sınıf matematik ve Türkçe, 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik yazılı sınavı konu dağılımı tablosu yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 22:11

Ortak sınav konu dağılımları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci dönemin ikinci ortak yazılı sınavlarına yönelik konu soru dağılım tabloları paylaşıldı. 26-27 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan söz konusu 1. Dönem 2. yazılı sınavlarında 6. ve 9. sınıf öğrencileri katılım sağlayacak. Sınavlarda, 6’ncı sınıf öğrencileri matematik ve Türkçe, 9’uncu sınıf öğrencileri Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden sorumlu olacak. Peki, MEB ortak sınav konu dağılımı nasıl öğrenilir? İşte, 6’ncı sınıf matematik ve Türkçe, 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik yazılı sınavı konu dağılımı tablosu görüntüleme ekranı.

Haberin Devamı

MEB ortak sınav soru ve konu dağılımı son dakika yayınlandı. Bakanlıktan yapılan açıklama ile 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı içinde 1. dönem 2. yazılı sınavlarının 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü ve 9. Sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde yapılması daha önce ilan edildi. 6. sınıflarda Türkçe ve matematik derslerinden 16 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan testlerle, 9. sınıflarda ise Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden 20 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan testlerle gerçekleştirilecektir. İşte, ortak sınav konu dağılımı ve ayrıntılar.

MEB ORTAK SINAV SORU VE KONU DAĞILIMLARI

MEB tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ortak yazılı sınavları 1-2 Kasım tarihlerinde 7’nci sınıf öğrencileri için matematik, 10’uncu sınıflar için ise coğrafya derslerinden yapılmıştı. İkinci ortak yazılı sınavlar ülke genelinde 26-27 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Sınavlarda, 6’ncı sınıf öğrencileri matematik ve Türkçe, 9’uncu sınıf öğrencileri Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden sorumlu olacak.

Haberin Devamı

6. sınıf Türkçe dersi (Anka Kuşu Yayınları) konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

6. sınıf Türkçe dersi (MEB Yayınları) konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

6. sınıf Matematik dersi konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

9. sınıf Türk Dili Ve Edebiyatı dersi konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

9. sınıf Matematik dersi konu soru dağılım tablosu için tıklayınız.

2. ORTAK SINAVLARDA KAÇ SORU SORULACAK?

Bu kapsamda 6’ncı sınıf öğrencilerine Türkçe ve matematik derslerinden 16, 9’uncu sınıf öğrencilerine ise Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden 20 adet çoktan seçmeli soru sorulacak. MEB, öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması için kazanımlardan kaç soru sorulacağını gösteren konu soru dağılım tablolarını hazırladı. Yayımlanan tablolara MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.