KYK kredi başvurusu ne zaman? 2022 KYK burs ve kredi başvuru detayları

Güncelleme Tarihi:

KYK kredi başvurusu ne zaman 2022 KYK burs ve kredi başvuru detayları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2022 14:22

KYK burs başvuru tarihleri, yurt başvuruları sonrası üniversite adaylarının yoğunlaştığı konulardan oldu. Yükseköğrenim öğrencileri için KYK burs ve öğrenci kredisi başvuruları, her yıl olduğu gibi bu sene de e devlet üzerinden T.C kimlik numarası bilgileri ile gerçekleşecek. Öğrenciler öncelikli olarak yurt başvurularını tamamlayacaklar ardından ise KYK kredi ve burs başvuru işlemleri başlayacak. Ancak henüz KYK burs ve kredi müracaatları hakkında bir açıklama gelmedi.

Haberin Devamı

KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı, yurt başvurularının başlamasıyla gündeme geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı üniversite öğrencileri için KYK yurt başvurularının başladığını açıkladı. İlk defa bir yükseköğrenim programına kayıt hakkı kazananlar ile ara sınıf öğrencileri, sonraki süreçte burs ve kredi başvurularını bekleyecekler. 2022 KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacak. Gözler şimdi başvuru tarihi duyurusunda. Peki, KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman 2022? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılar.

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

KYK burs başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz sene KYK burs ve kredi başvuruları 5 Kasım’da başlamış ve 10 Kasım Çarşamba günü saat 23.59’da sona ermişti.

Haberin Devamı

2021 yılının bilgileri göz önüne alındığında bu seneki burs başvurularının da kasım ayında başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

 

Haberle ilgili daha fazlası: