KYK ek kontenjan ve DGS yurt başvurusu başladı! 2022 KYK yurt başvuru ekranı

Güncelleme Tarihi:

KYK ek kontenjan ve DGS yurt başvurusu başladı  2022 KYK yurt başvuru ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2022 17:42

KYK ek kontenjan yurt yerleştirmeleri için YURTKUR'dan önemli bir açıklama geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu, Yatay ve Dikey Geçiş öğrencileri gibi sonradan yerleştirmeleri gerçekleştirilecek öğrenciler için açıklama yaptı. İşte, YURTKUR'un KYK yurt başvuruları hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kalacak yer sorununu çözmek isteyen öğrenciler için ek kontenjan yurt başvurusu ekranını yayımladı. Ek yerleştirme, DGS ve yüksek lisans gibi durumlardan dolayı eğitim almaya hak kazanan öğrenciler, KYK yurt başvurusu gerçekleştirebilecek. Peki, YURTKUR'un yaptığı değerlendirmeler sonrası açıklanan KYK yedek yurt yerleştirme süreci hangi tarihlerle devam edecek? İşte, KYK yurtları hakkında öğrencileri yakından ilgilendiren detaylar

BAŞVURULAR E- DEVLET ÜZERİNDEN

Başvuru sırasında yanlış işaretlemelerin önüne geçmek amacıyla öğrencilerin öğrenim bilgileri artık YÖK bilgi siteminden alınıyor. Dolayısıyla öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Bu nedenle KYK’ya yurt başvurusunda bulunacak öğrencilerin okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önem taşıyor.

Haberin Devamı

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzeltebilecekler.

Başvuru tarihleri ilerleyen süreçte kamuoyuna duyurulacak olup başvuruyla ilgili merak edilen her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (http://yurtkur.gsb.gov.tr/) ulaşılabilecek.

KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ