KPSS ortaöğretim ve ön lisans bu yıl var mı, hangi yıllarda yapılıyor? 2023 ÖSYM KPSS sınav ve başvuru tarihleri

Güncelleme Tarihi:

KPSS ortaöğretim ve ön lisans bu yıl var mı, hangi yıllarda yapılıyor 2023 ÖSYM KPSS sınav ve başvuru tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2023 10:43

Mayıs ayına kısa bir zaman kala KPSS başvuruları için geri sayım başladı. Kamu kurumlarındaki iş fırsatını değerlendirmek isteyen lise, ön lisans ve lisans mezunları sınav hazırlıklarını sürdürüyor. ÖSYM 2023 sınav uygulama takvimi, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından güncellendi. KPSS sınav başvuruları önümüzdeki Mayıs ayından itibaren alınmaya başlanacak. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan görevin getirdiği zorunluluklar dışında kamuda mülakatın kaldırılacağını ifade etmişti. Lisans öğrencilerine yönelik KPSS oturumları her yıl düzenleniyor. Peki 2023 KPSS ortaöğretim ve ön lisans yapılacak mı? İşte, detaylar…

Haberin Devamı

Aldıkları eğitimleri devlet kurumlarında değerlendirmek isteyen milyonlarca aday KPSS sınavlarına katılım sağlıyor. 2 yıllık bölümlerden mezun olanlar ön lisans sınavına, lise mezunları ise ortaöğretim sınavlarına katılıyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası güncel KPSS sınav ve başvuru tarihlerini duyurdu. Açıklanan takvime göre başvuru işlemleri 16-29 Mayıs tarihlerinde alınacak. Müracaatlar, sınava girilecek oturumun seçilmesi ve sınav ücretinin yatırılması olarak iki aşamada ÖSYM AİS üzerinden alınacak. KPSS ön lisans ve ortaöğretim sınavları her yıl düzenlenmiyor. Peki KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavları ne zaman? İşte, konuyla ilgili bilgiler…

KPSS ORTAÖĞRETİM VE ÖN LİSANS BU YIL YAPILACAK MI?

Haberin Devamı

Lise mezunları ve iki yıllık üniversite mezunu adayların katıldığı KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavları 2 yılda bir düzenlenmektedir.

Son olarak KPSS ön lisans sınavı 9 Ekim 2022 yılında ve KPSS ortaöğretim sınavı 6 Kasım 2022 tarihinde düzenlendi.

2023 yılında KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavları yapılmayacak. Ancak KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavı puanı geçerlilik süresi iki yıldır.

KAMUYA ALIMLARDA MÜLAKAT KALDIRILIYOR

Kamu kurumlarına personel alımı yapılırken adayların sınav puanıyla birlikte mülakat puanı da belirleyici oluyordu. Mülakatlarda adayın kendini ifade etmesi, verilen konu hakkında sunum yapması vb. faktörler ele alınarak mülakat puanı belirleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı AK Parti Seçim Beyannamesi’nde yaptığı açıklamada “ Kadın ve genç istihdamına özel önem vermeyi sürdüreceğiz. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız. “ ifadelerini kullandı.

2023 KPSS SINAV VE BAŞVURU TAKVİMİ

023-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT başvuruları 16-29 Mayıs 2023 tarihleri arasında alınacak.
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da, 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak.

Haberin Devamı

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 25 Ağustos'ta duyurulacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası: