KPSS Ortaöğretim ne zaman? 2024 KPSS Lise sınavı hangi tarihte yapılacak? KPSS Lise başvuru tarihi detayları

Güncelleme Tarihi:

KPSS Ortaöğretim ne zaman 2024 KPSS Lise sınavı hangi tarihte yapılacak KPSS Lise başvuru tarihi detayları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2023 13:22

KPSS Ortaöğretim ne zaman sorusu, memur adayları tarafından sorgulanıyor. Devlet dairelerinde kariyer hedefleyen ön lisans ve lise mezunları bir sonraki KPSS sınav tarihini araştırıyor. Bu sene KPSS Lisans düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT oturumları düzenlenmişti. Peki, 2024 KPSS ortaöğretim ne zaman? Bu yıl lise KPSS var mı? İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

KPSS sınavları, kamu kurumlarında kariyer hedefleyenler için ÖSYM takvimine göre gerçekleştiriliyor. Bu yıl KPSS Lisans oturumları Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirildi. Peki KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman, bu yıl var mı? İşte konu hakkında bilgiler...

ORTAÖĞRETİM KPSS NE ZAMAN?

KPSS ortaöğretim sınavı 2 yılda bir organize edilmektedir. 2022 yılında son olarak KPSS ön lisans sınavı 2 Ekim’de, ortaöğretim sınavı ise 6 Kasım’da düzenlendi.

Buna göre KPSS ortaöğretim sınavı 2024 yılında organize edilecek. Ancak 2022 yılında düzenlenen sınava katılan adaylar puanlarıyla 2 yıl boyunca tercih yapabiliyor.

LİSE KPSS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Lise ya da diğer bir ifade ile ortaöğretim KPSS başvuru takvimi, ÖSYM'nin yayımlayacağı takvim ile birlikte Ocak ayı itibariyle netlik kazanacak.