KPSS ne zaman yapılacak? 2023 KPSS sınav tarihi bilgisi

Güncelleme Tarihi:

KPSS ne zaman yapılacak 2023 KPSS sınav tarihi bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2023 17:34

2023 2023 KPSS sınav ve başvuru tarihleri merakla sorgulanıyor. Bu yıl yapılan sınavlardan istedikleri puanları alamayan, 2 ile 4 yıllık üniversite ve lise mezunları şimdiden gelecek yıl için hazırlıklara başladı. ÖSYM tarafından yayınlanacak takvime göre hareket edecek adaylar, belirlenen tarihlerde sınav başvurularını yapacak. İşte, bu kapsamda bilgiler...

Haberin Devamı

Önümüzdeki yıl yapılacak KPSS A Grubu Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) Kamu Personel Seçme Sınavı, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi ÖABT sınav ve başvuru tarihleri belli oldu. Peki, 2023 KPSS ne zaman?

2023 KPSS SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2023 KPSS sınav ve başvuru tarihleri belli oldu.

2023 KPSS A Grubu Öğretmenlik Genel Kültür-Genel Yetenek sınavı 23 Temmuz tarihinde,

2023 KPSS A Grubu Öğretmenlik Alan Bilgisi 1. oturumu 29 Temmuz tarihinde

2023 KPSS A Grubu Öğretmenlik Alan Bilgisi 2. oturumu 30 Temmuz tarihinde

2023 KPSS A Grubu Öğretmenlik Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT sınavı) 6 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

2023 KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KPSS lisans sınavı için başvurular 16-29 Mayıs 2023 tarihlerinde alınacak.

KPSS lisans sınavı için geç başvuru işlemleri 6-7 Haziran 2023 tarihlerinde alınacak.

Haberin Devamı

ÖSYM SINAV TAKVİMİNİ GERİ ÇEKTİ

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) önceki gün yayınladığı sınav takviminde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) seçim gününe denk geldiği iddiasıyla geri çekti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ekim ayında yaptığı konuşmada; seçimlerin 18 Haziran 2023'te yapılacağını söylemişti. ÖSYM tarafından açıklanan takvimde; YKS kapsamında Temel Yeterlik Testi’nin (TYT) 17 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi’nin (YDT) 18 Haziran’da uygulanacağı açıklandı. İki tarihin çakışması özellikle sosyal medyada erken seçim iddialarını alevlendirdi.

MKYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuyla ilgili olarak “Seçim takviminin değişmesi ile ilgili bir değerlendirmemiz yok. Prensip olarak seçim takvimi ile sınav takvimi üst üste gelmez. Bununla ilgili açıklama yapılacaktır” dedi. Çelik’in konuşmasının ardından ÖSYM, sınav takvimini kurumun tüm resmi sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden geri çekti.

2023 KPSS tarihlerinde her hangi bir değişim söz konusu olursa haberimizde yer vereceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası: