Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) personel alımı sonuçları | MEB personel alımı KPSS 2023/4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) personel alımı sonuçları | MEB personel alımı KPSS 2023/4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2023 09:28

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) personel alımı sonuçları için gözler ÖSYM açıklamasına çevrildi. KPSS MEB tercih işlemleri ÖSYM tarafından 24-30 Mart tarihleri arasında alındı. Merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde 5 bin sözleşmeli personel alımı için tercih başvurularının tamamlanmasının ardından sonuç açıklaması için beklentiler arttı. 4 bin büro personeli, 100 mühendis, 125 diyetisyen, 500 hemşire, 21 avukat olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel alımı tercihleri KPSS-2023/4 tercih sonuçları henüz ilan edilmedi. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir.

Haberin Devamı

MEB 5 bin sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçları, binlerce adayın gündeminde yer alıyor. Bakanlıkta istihdam edilmek üzere sözleşmeli mühendis, avukat, hemşire, diyetisyen ve büro personeli alımı başvuruları ÖSYM'nin KPSS-2023/4 kılavuzuyla 24-30 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleşti. Başvuru şartları arasında 2022-KPSS Lisans puanı alanların gerçekleştirdiği MEB personel alımı tercih sonuçları, yapılan değerlendirme sonrası ÖSYM'nin AİS ekranından ilan edilecek. Adayların gözü kulağı artık Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli personel alımı sonucu sorgulama ekranında. Peki, KPSS-2023/4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, MEB personel alımı sonucu sorgulama ekranı hakkında ayrıntılı bilgiler.

MEB PERSONEL ALIMI TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde 5 bin sözleşmeli personel alımı için tercih başvurularının 24-30 Mart tarihleri arasında gerçekleşti. 

Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

MEB 5 bin personel alımı tercih sonuçları henüz açıklanmadı. Geçmiş yıllarda yapılan tercihler göz önüne alındığında tercih sonuçlarının bir ay içerisinde ilan edilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

MEB TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

ÖSYM açıklaması ile adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından Bakanlığa elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

Değerlendirmeler tamamlandığı zaman ÖSYM'nin internet adresinden tercih yerleştirme sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI BELLİ OLDU

MEB tarafından ilgili kanun gereğince merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere 250 büro personeli, 4 avukat; taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 4 bin büro personeli, 100 mühendis, 125 diyetisyen, 500 hemşire, 21 avukat olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel istihdam edilecek.