KIRIM KÖPRÜRÜ NEREDE, hangi ülkede, kaç km? Kerç Köprüsü'nün önemi nedir? Kırım Köprüsü'nde patlama meydana geldi!

Güncelleme Tarihi:

KIRIM KÖPRÜRÜ NEREDE, hangi ülkede, kaç km Kerç Köprüsünün önemi nedir Kırım Köprüsünde patlama meydana geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2022 21:29

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 8. ay doluyor. Kırım'ın 2014'te işgal edildiği süreçte büyük stratejik önem taşıyan Kırım Köprü'sünde bu sabah erken saatlerde bir yakıt tankerinin patlayarak yanmaya başladığını bildirdi. Peki Kırım Köprüsü nerede, kaç km? Kerç Köprüsü'nün önemi nedir? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Rusya'nın RIA devlet Haber ajansı, bu sabah erken saatlerde Kırım'daki Kerç köprüsünde bir yakıt tankı yanarken, Ukrayna medyası da köprüde bir patlama olduğunu bildirdi. Köprü, Rusya'nın Kırım'ı 2014'te ilhak ettiği süreçte büyük stratejik önem taşımıştı. Peki Kırım Köprüsü nerede, kaç km? Kerç Köprüsü'nün önemi nedir?

KIRIM KÖPRÜSÜ NEREDE, ÖZELLİKLERİ NELER?

Kerç Köprüsü, yaklaşık 19 kilometre uzunluğunda. Köprünün yapımı 3, 6 milyar dolara mal oldu.

Otoyol kısmı Mayıs 2018'de açılan Kerç Köprüsü'nün inşası hedeflenenden 6 ay önce tamamlandı. Köprü çeşitli ülkelerin ve Ukrayna'nın tepkisine yol açtı.

KERÇ KÖPRÜSÜ'NÜN ÖNEMİ NEDİR?

Kerç Boğazı'na kurulan 'Kırım Köprüsü'nün yapımı Rusya'ya milyarlarca dolara mal oldu ve Rusya ile Kırım'ı birbirine bağlayan köprü Moskova açısından stratejik öneme sahip. Köprü 19 km uzunluğu ile Avrupa'nın en uzun köprüsü olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Rusya tarafından inşa edilen karayolu ve demiryolu köprüsü. İnşaatına Mayıs 2015'te başlandı ve Mayıs 2018'de otoyol bölümü açıldı. Açılışını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gerçekleştirdi.