KARS SEÇİM SONUÇLARI 2023 HÜRRİYET'TE OLACAK | KARS MİLLETVEKİLİ ADAYLARI kimler, hangi parti kaç milletvekili çıkarıyor? Son seçimde Kars AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları

Güncelleme Tarihi:

KARS SEÇİM SONUÇLARI 2023 HÜRRİYETTE OLACAK | KARS MİLLETVEKİLİ ADAYLARI kimler, hangi parti kaç milletvekili çıkarıyor Son seçimde Kars AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 15:12

Kars seçim sonuçları 2023 oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ve sandıkların açılmasının ardından, hurriyet.com.tr'de olacak. 14 Mayıs Pazar bugün toplamda 64 milyondan fazla seçmen vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gidecek. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Kars milletvekili adayları ve son seçimde alınan oy oranları araştırmaları hız kazandı. Peki, Kars kaç milletvekili çıkarıyor? Kars seçim sonuçları 2023 saat kaçta açıklanacak? İşte Kars son seçim sonuçları ve milletvekili adayları...

Haberin Devamı

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler kapsamında Kars seçim sonuçları araştırılıyor. Sabah saat 08.00’de başlayacak seçimler 17.00’de son bulurken seçim sonuçları da milyonlarca vatandaş tarafından takip edilecek. Kars seçim sonuçları 2023 yılı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri çerçevesinde bölgede büyük öneme sahip olacak. Yayın yasağı biter bitmez tüm sonuçlar “Hurriyet.com.tr”de paylaşılacak. Peki, Kars kaç milletvekili çıkarıyor? İşte Kars seçim sonuçları 2023!

KARS SEÇİM SONUÇLARI 2023 AÇIKLANDI MI?

Seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek. YSK'nın kararlarına göre saat 18.00'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin Haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. 

Haberin Devamı

İl seçim kurulu kendine gelen tutanakların birer kopyasını siyasi parti ve bağımsız adaylara aynı anda teslim edecek. Seçim çevresinde kullanılan tüm mühürlü oy torbaları kurulun belirleyeceği adreste toplanacak. Bu sırada Yüksek Seçim Kurulu Seçim Bilişim Sistemi'ne işlenen oy sayıları ve sandık sonuç tutanaklarını eş zamanlı olarak siyasi partilere yayınlayacak. Böylece sonuçlar üzerinde denetim de gerçekleşecek. Seçim yasağı kalktıktan hemen sonra sonuçlara haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

2023 SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

KARS MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023 

Adalet ve Kalkınma Partisi

1 ADEM ÇALKIN

2 YUNUS KILIÇ

3 SERKANT AYKUL

Cumhuriyet Halk Partisi

1 İNAN AKGÜN ALP

2 ONUR ULUDAŞDEMİR

3 EVREN YERDELEN

Milliyetçi Hareket Partisi

1 TANER GÖKÇEK

2 UĞUR BOY

3 HALİL KEREM AYDIN

İyi Parti

1 ALPASLAN YÜCE

2 AYTAÇ ERMAN KESGİN

3 AYŞE TARLAK YILMAZ

SON SEÇİMDE (2018) KARS KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

2018 yılında Türkiye'de yapılan genel seçimlerde, Kars’ın 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri seçildi. Bu seçimlerde Kars ilinden 3 milletvekili seçildi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapıldı.

SON SEÇİMDE (2018) KARS’TAN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ ÇIKMIŞTI?

Haberin Devamı

AHMET ARSLAN ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

YUNUS KILIÇ ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

AYHAN BİLGEN HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

HANGİ ZARFLAR GEÇERLİ?

Sandık kurulu mührü bulunmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı, amblemi ve ilçe seçim kurulu mührü bulunan zarflar ile üzerinde leke veya çizik bulunsa dahi bunun özel işaret koymak amacıyla yapıldığı kesin olarak anlaşılamayan zarflar geçerli sayılacak.

HANGİ ZARFLAR GEÇERSİZ?

YSK genelgesine göre de sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranı olmayan kâğıttan imal edilmiş olan, Yüksek Seçim Kurulu amblemi olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu mührü bulunmayan, üzerinde sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar da geçersiz sayılacak.