Edi Rama kimdir, boyu kaç? Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın biyografisi hakkında bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Edi Rama kimdir, boyu kaç Arnavutluk Başbakanı Edi Ramanın biyografisi hakkında bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2024 10:05

Edi Rama kariyeri ve biyografisi ile araştırılan isimler arasında yer alıyor. Ressamlık kariyeri de bulunan Arnavutluk Başbakanı olan Edi Rama, Arnavutluk siyasetinde önemli bir figürdür ve uluslararası alanda tanınan bir liderdir. Peki, Edi Rama kimdir, nereli, boyu kaç? İşte, Edi Rama hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Edi Rama 4 Temmuz 1964 tarihinde dünyaya geldi. 2005 yılından beri Arnavutluk Sosyalist Partisi'nin lideridir. 1998-2000 yılları arası Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı ve 2000-2011 yılları arası başkent Tiran'ın Belediye Başkanı oldu. Rama 23 Haziran 2013 tarihinde, görevdeki Başbakan Sali Berişa'yı yenerek, 2013 seçimlerini kazandı. Yeni Arnavutluk parlamentosunun açılmasının ardından başbakan olarak hükûmeti kurmakla görevlendirildi.

21 Ocak 2011 tarihinde, dört kişinin öldüğü ve 150 kişinin yaralandığı 2011 yılı Arnavut muhalefet gösterilerinde yer aldı. Son zamanlarda, genel olarak seçmenleri ve başkalarıyla iletişim kurmak için bu tür Twitter ve Facebook gibi sosyal medya araçlarını kullanmaya başlamıştır.

Tiran Belediye Başkanı'yken yaşadıklarını anlattığı "Kurban" adlı kitap Türkçeye de çevrilmiş, İletişim Yayınları tarafından yayımlanmıştır.

Haberin Devamı

EDİ RAMA'NIN BOYU KAÇ?

Edi Rama'nın boyu 2.01'dir.

 

Haberle ilgili daha fazlası: