“İklim değişikliği” Google tarafından Doodle oldu! Dünya günü nedir, ne zaman kutlanır? İşte 22 Nisan Dünya Günü tarihçesi!

Güncelleme Tarihi:

“İklim değişikliği” Google tarafından Doodle oldu Dünya günü nedir, ne zaman kutlanır İşte 22 Nisan Dünya Günü tarihçesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2023 09:36

Dünya günü sebebiyle Google kullanıcılarına özel yeni bir doodle hazırladı. 22 Nisan tarihinde kutlanan Dünya gününe özel hazırlanan doodle yoğun ilgi gördü. Günün anlam ve önemine ilişkin hazırlanan Dünya Günü 2023 doodle tasarımının konusu “ İklim Değişikliği” olarak belirlendi. Google’ın ana sayfasına taşıdığı doodle tasarımında bitkiler ve hayvanların iklim değişikliğinde yaşadığı zorluklara vurgu yapıldı. Peki Dünya günü nedir, ne zaman kutlanır? İşte, Dünya gününe özel hazırlanan Google İklim değişikliği doodle…

Haberin Devamı

Özellikle son yıllarda insanların doğaya verdiği zarar ile birlikte iklim değişikliği birçok platformda gündeme taşınıyor. Dünyanın en fazla kullanıcısına sahip olan arama motoru Google, 22 Nisan gününde kutlanan Dünya Günü’nde “İklim Değişikliği” konulu doodle hazırladı ve yayına aldı. Her yıl aynı tarihte kutlanan Dünya gününde hazırladığı doodle ile Google yaşanan İklim Değişikliğine vurgu yaptı. Google’ın hazırladığı doodle ile birlikte kullanıcılarda farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Peki Dünya Günü 2023 nedir, ne demek? İşte, İklim değişikliği ve 2023 Dünya günü ile ilgili bilgiler…

GOOGLE FARKINDALIK İÇİN DOODLE HAZIRLADI

2023 yılında 22 Nisan Pazar günü kutlanacak Dünya Günü’nde dünyanın en çok kullanıcısına sahip Google İklim Değişikliği konulu doodle hazırladı. Doodle üzerinde hayvanlara ve bitkilere yer veren Google, iklim değişikliği sebebiyle insanlar dışındaki canlıların yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Haberin Devamı

DÜNYA GÜNÜ NEDİR?

22 Nisan Dünya Günü, iklim değişikliği ve çevre kirliliği gibi konulara dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği, uluslararası çapta kutlanan bir gündür.

Dünyanın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ilk olarak John McConnell tarafından San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında önerilmiştir. John McConnell, Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart'ı önermişti.

Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir. Bu kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD’nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası: