DİYARBAKIR SEÇİM SONUÇLARI 2023 HÜRRİYET'TE OLACAK | DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023 kimler, hangi parti kaç milletvekili adayı çıkarıyor? Son seçimde Diyarbakır AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları

Güncelleme Tarihi:

DİYARBAKIR SEÇİM SONUÇLARI 2023 HÜRRİYETTE OLACAK | DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023 kimler, hangi parti kaç milletvekili adayı çıkarıyor Son seçimde Diyarbakır AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 15:28

Diyarbakır seçim sonuçları 2023 oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ve sandıkların açılmasının ardından, hurriyet.com.tr'de olacak. 14 Mayıs Pazar bugün toplamda 64 milyondan fazla seçmen vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandık başına gidecek. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Diyarbakır milletvekili adayları ve son seçimde alınan oy oranları araştırmaları hız kazandı. Peki, Diyarbakır kaç milletvekili çıkarıyor? Diyarbakır seçim sonuçları 2023 saat kaçta açıklanacak? İşte Diyarbakır son seçim sonuçları ve milletvekili adayları...

Haberin Devamı

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler kapsamında Diyarbakır seçim sonuçları araştırılıyor. Sabah saat 08.00’de başlayacak seçimler 17.00’de son bulurken seçim sonuçları da milyonlarca vatandaş tarafından takip edilecek. Diyarbakır seçim sonuçları 2023 yılı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri çerçevesinde bölgede büyük öneme sahip olacak. Yayın yasağı biter bitmez tüm sonuçlar “Hurriyet.com.tr”de paylaşılacak. Peki, Diyarbakır kaç milletvekili çıkarıyor? İşte Diyarbakır seçim sonuçları 2023!

Diyarbakır SEÇİM SONUÇLARI 2023 AÇIKLANDI MI?

Seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek. YSK'nın kararlarına göre saat 18.00'a kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin Haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. 

Haberin Devamı

İl seçim kurulu kendine gelen tutanakların birer kopyasını siyasi parti ve bağımsız adaylara aynı anda teslim edecek. Seçim çevresinde kullanılan tüm mühürlü oy torbaları kurulun belirleyeceği adreste toplanacak. Bu sırada Yüksek Seçim Kurulu Seçim Bilişim Sistemi'ne işlenen oy sayıları ve sandık sonuç tutanaklarını eş zamanlı olarak siyasi partilere yayınlayacak. Böylece sonuçlar üzerinde denetim de gerçekleşecek. Seçim yasağı kalktıktan hemen sonra sonuçlara haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

2023 SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023 

Adalet ve Kalkınma Partisi

1 MEHMET GALİP ENSARİOĞLU

2 MEHMET SAİD YAZ

3 SUNA KEPOLU ATAMAN

4 AYŞEGÜL BİÇER

5 AZİZ ALPER BİTEN

6 ABDULVAHİT GÜVENSEN

7 FEYZULLAH ŞİMŞEK

8 HATİCE SEYDAOĞLU 

9 ABDURRAHMAN KİKİZADE

10 TAHSİN ARSLAN

11 MUHAMMED AHMET MAHSUM MELİKOĞLU

12 SEYİD KUTUP YILDIRIM

Cumhuriyet Halk Partisi

1 MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU

2 ALİ İHSAN MERDANOĞLU

3 ABDURRAHMAN ERGİN

4 CEVDET NASIRANLI

5 İSMAİL AKYIL

6 GÖNÜL ÖZEL

7 LALEŞ ERTUĞRUL UYSAL

8 ESRA ARSLAN

9 MAHİR YILMAZ

10 MEHMET ALİ ÖZMEN

11 ZEYNEP DENİZ ERK

12 ÖZLEM KAYA

Milliyetçi Hareket Partisi

1 HASAN ÖZMEN

2 AHMET GÜZEL

Haberin Devamı

3 ZÜLKÜF ASLAN

4 GÜLŞAH SÜVARİOĞLU

5 FEYZİ YİĞİTKAN

6 İLKNUR YILMAZ

7 AHMET TUNCALP

8 MAHSUM YILMAZ

9 ABDURRAHMAN MUSTAFA UĞURLU KÖPRÜ

10 GÖKALP KAYACAN

11 OKAN DEMİR

12 YUNUS BOSTAN

İyi Parti

VEJDİN ENSARİOĞLU

MUSTAFA ŞENAY CANORUÇ

ERDAL YILMAZ

HÜSEYİN  GÜRAN

SEÇİL AKIN

MEHMET EMİN EKİN

AHMET BAŞARİ

KENAN KAYA

EMRULLAH ÇERİ

YAKUP ÖZKAYA

NAZIM KAYA

ERKAN YILMAZ

SON SEÇİMDE (2018) DİYARBAKIR KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

2018 yılında Türkiye'de yapılan genel seçimlerde, Diyarbakır’ın 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri seçildi. Bu seçimlerde Diyarbakır ilinden 12 milletvekili seçildi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapıldı.

SON SEÇİMDE (2018) DİYARBAKIR’DAN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ ÇIKMIŞTI?

Haberin Devamı

MEHMET MEHDİ EKER - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

EBUBEKİR BAL - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

OYA ERONAT - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

ADNAN SELÇUK MIZRAKLI - HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

SALİHE AYDENİZ - HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

İMAM TAŞÇIER - HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

REMZİYE TOSUN - HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

HİŞYAR ÖZSOY - HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

SEMRA GÜZEL - HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

GARO PAYLAN - HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

DERSİM DAĞ - HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

MUSA FARİSOĞULLARI - HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

HANGİ ZARFLAR GEÇERLİ?

Sandık kurulu mührü bulunmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı, amblemi ve ilçe seçim kurulu mührü bulunan zarflar ile üzerinde leke veya çizik bulunsa dahi bunun özel işaret koymak amacıyla yapıldığı kesin olarak anlaşılamayan zarflar geçerli sayılacak.

Haberin Devamı

HANGİ ZARFLAR GEÇERSİZ?

YSK genelgesine göre de sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranı olmayan kâğıttan imal edilmiş olan, Yüksek Seçim Kurulu amblemi olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu mührü bulunmayan, üzerinde sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar da geçersiz sayılacak.