DGS SINAV SONUÇ TARİHİ 2023 | ÖSYM DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

DGS SINAV SONUÇ TARİHİ 2023 | ÖSYM DGS sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2023 22:32

DGS sınav sonuçları 2023 için tarih belli oldu. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından 16 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen DGS 2023’e toplamda 464 bin 281 aday katıldı. 2 yıllık ön lisans bölümünde okuyan adalar eğitimlerin 4 yıllık lisans olarak tamamlamak için DGS’de ter döküyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavın sonuçları ile birlikte tercih dönemi de başlıyor. Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak gerçekleştiriliyor. Peki, DGS tercihleri 2023 ne zaman başlayacak? DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, sınavın ardından gündeme geldi. 2023-Dikey Geçiş Sınavı sonuç tarihi ve tercih dönemi sınava giren adaylar tarafından araştırılıyor. DGS sınav sonuçları 2023 yılında gerçekleştirilen sınava giren adaylar tarafından merak edilmeye başlandı. ÖSYM tarafından açıklanan bilgiye göre 16 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı’na 464 bin 281 aday katılım gösterdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl temmuz ya da ağustos ayında yapılan sınavda meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler, örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için ter döküyor. Peki, DGS tercihleri 2023 ne zaman yapılacak? İşte Dikey Geçiş Sınavı sonuç tarihi 2023!

Haberin Devamı

DGS SONUÇLARI 2023 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı 2023 yılında 16 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. ÖSYM sınav takviminde Dikey Geçiş Sınavı sonuç tarihi yayınlandı. Buna göre 2023-DGS sonuçları 11 Ağustos tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacak.

DGS TERCİHLERİ 2023 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS tercih tarihleri ile ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı. 2022 yılında DGS tercihleri 24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Bu yıl da tercihlerin benzer tarihlerde yapılacağı tahmin ediliyor. DGS tercihleri ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapılacak.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

DGS tercihleri ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasından yapılır. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılarak ilk adım aşılır. Ardından tercih işlemleri sayfasından puan durumuna göre uygun okullar sırası ile seçilir.

Haberle ilgili daha fazlası: