DGS ek tercih sonuçlarında son durum! Yerleştirme başvurusu sona erdi... 2022 DGS 2. tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

DGS ek tercih sonuçlarında son durum Yerleştirme başvurusu sona erdi... 2022 DGS 2. tercih sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2022 21:51

DGS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) ek tercih işlemleri, 04 - 10 Ekim 2022 tarihleri arasında alındı. Boş kalan kontenjanlar için adaylara ikinci şans niteliği taşıyan 2022 DGS ikinci yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile bu yılki Dikey Geçiş Sınavı'nda maraton tamamlanacak. Adayların gözü kulağı şimdi ÖSYM'den yapılacak 'DGS ek tercih sonuçları' duyurusunda. Peki, 2022 DGS 2. tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, yerleştirme sonuçlarında son durum bilgisi.

Haberin Devamı

2022 DGS 2. tercih sonuçları ne zaman açıklanır sorusunun yanıtına odaklanan adayların gözü kulağı ÖSYM'den yapılacak açıklamalarda. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) ek tercihleri 10 Ekim'de tamamlandı. İlk yerleştirme döneminde boş kontenjanlar belirlendikten sonra 4 yıllık lisans bölümlerine yerleşemeyen adaylar için gerçekleşen ek tercihlerin ardından sonuç açıklaması için beklentiler başladı. Ancak DGS ek tercih sonuçları hakkında bir açıklama henüz gelmedi.

EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Geçtiğimiz sene sonuçlar 27 Ekim'de açıklanmıştı.

Sonuçların yapılacak değerlendirme işlemlerinin ardından, kısa bir süre içinde adayların erişime açılacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Konuya dair ayrıntılar netleştikçe haberimizde yer vereceğiz.

Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından YÖK’e elektronik ortamda gönderilecektir. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç belgelerinde belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası: