D3 Vitamini Cilde Ve Saça Faydaları Nelerdir? D3 Vitamini Ne İşe Yarar? Eksikliğinde Yan Etkileri Nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

D3 Vitamini Cilde Ve Saça Faydaları Nelerdir D3 Vitamini Ne İşe Yarar Eksikliğinde Yan Etkileri Nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 17:30

D vitamini yağda çözünme özelliğine sahip bir vitamindir. İki ayrı tipi olan bu vitaminden birisi de D3 vitaminidir. Vücutta D3 vitamini doğal yollar ile üretilmektedir. Çocuklarda kemik oluşumunda oldukça etkisi olan D3 vitamini cilt hücrelerinin gelişmesinde ve onarılmasında da etkili bir rol oynamaktadır. D3 Vitamini cilde ve saça faydaları nelerdir? D3 vitamini ne işe yarar? Eksikliğinde yan etkileri nelerdir? İşte D3 vitaminin faydaları.

Haberin Devamı

D vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve kişileri hastalıklardan korumaktadır. Besinler yolu ile alınabilen D vitamini en çok güneşten alınmaktadır. İki tipi olan bu vitaminde D3 vitamini D2 vitamininden çok daha önemli olmaktadır.

D3 Vitamini Cilde Faydaları Nelerdir?

D vitamini yağ dokuda ve karaciğerde depolanmaktadır. D2 ve D3 tipi olmaktadır. Eksikliği durumunda vücutta pek çok soruna neden olmaktadır. Günümüzde pek çok nedenden dolayı D vitamini eksikliği ile karşılaşılmaktadır. Özellikle kapalı mekanlarda uzun süre kalınması D3 vitamini eksikliğine neden olmaktadır.

 D3 vitamininin cilde büyük etkisi bulunmaktadır. Bu vitaminin cilde olan faydaları şunlardır:

  - Cilt hücrelerin yenilenmesi ve onarılması sağlanır.

 - Cildi korur ve genç kalmasını sağlar.

Haberin Devamı

 - Bağışıklığı güçlendirme özelliği sayesinde yaşlanmayı hızlandıran çevresel etmenlerden de korumaktadır.

 - Cilt üzerinde sivilce ve akne üretimini azaltmaktadır.

 - Cilt üzerinde yara ve sıyrıkların iyileşmesini sağlamakta ve anti-enflamatuar etkisi ile bu hasarların sebep olduğu enfeksiyonları iyileştirmektedir.

 - Tüm cilt tiplerine faydası bulunmaktadır.

D3 Vitamini Saça Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı ve canlı gözüken saçlar şüphesiz herkes için çok önemlidir. Bunun için sadece bakım ürünleri yeterli olmamaktadır. Daha sağlıklı saçlara sahip olmak için bazı vitaminlere ihtiyaç duyulur. Bunlardan birisi de D3 vitaminidir.

D3 vitamininin saç kökleri oluşumuna yardımcı olduğu bilinmektedir. Özellikle D3 vitamini eksikliğinde saçkıran gibi sağlık problemleri olmaktadır. Ayrıca D3 vitamini saçların daha sağlıklı ve daha canlı olmasını sağladığı için çok önemli bir vitamindir. D3 vitamini doğrudan güneş ışınlarında bulunmaktadır. Bunun dışında yağlı balıklarda ve bazı mantar çeşitlerinde bulunmaktadır. Bu nedenle daha sağlıklı ve canlı saçlara sahip olmak için D3 vitamini eksikliğinin bulunmaması gerekir.

D3 Vitamini Ne İşe Yarar?

Günümüzde D3 vitamini eksikliği olan kişilerin bazılarında psikolojik denge bozuklukları olduğu görülmektedir. Bu kişilerde duygu durum bozuklukları görülebilmekte ve depresyona neden olmaktadır. Bu nedenle daha sağlıklı bir birey olabilmek için D3 vitaminin önemi oldukça büyüktür. D3 vitaminin diğer bir faydası ise çocuklarda kemik oluşumuna etkili olmasıdır. Güneş ışığından mahrum kalan ve D3 vitamini eksikliği olan çocuklarda kemikleri sağlıklı gelişemeyebilir.

Haberin Devamı

D3 vitamini metabolizmanın daha iyi çalışmasına yardımcı olmaktadır. Yapılan pek çok çalışma ile bağışıklık sistemi üzerinde etkisi olduğu da görülmüştür. Vücudun birçok yerinde önemli işlevi olan D3 vitamini hipertansiyon hastalarına da olumlu etki bırakmaktadır.

Eksikliğinde Yan Etkileri Nelerdir?

D3 vitamini eksikliğinde kişilerde bazı belirtiler görülmektedir. Özellikle eksikliğinde insan vücudu olumsuz yönde etkilenmektedir. Her yaş grubu için çok önemli olan D3 vitamini eksikliğinde bu belirtiler görülmektedir:

- Kronik yorgunluk

 - Nedensiz bir depresyon hali

 - Kilo vermekte zorluk yaşanması

 - Göz altlarında morlukların oluşması

 - Normalden daha çok üşüme hali

 - Kemik ağrılarının oluşumu

Haberin Devamı

 - Saçlarda zayıflık ve saçların dökülmesi

 - Uykuda düzensizlikler

D3 vitamini eksikliği durumunda kişilerde bu belirtiler görülmektedir. Bir doktora başvurulması durumunda yapılan test sonucunda D3 vitamini ortaya çıkmaktadır. Eksik olması durumunda hemen tedaviye başlanmalıdır. Özellikle kişilerde beslenme şekli değiştirilmekte ve tıbbi ilaçlar ile D3 vitamini takviyesi alınmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası: